Hlavní obsah

Jste nemocní a podráždění? Zkuste Bachovu terapii!

Foto: Thinkstock

Květy vás nabíjí energií a tu můžete užívat dokonce i vnitřně, po kapkách!Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevěříte si, trápíte se, jindy sršíte až divnou energií, sem tam vás popadne strach, že jednou všechno rozmlátíte? Možná vás emoce ovládají tak, že jste kvůli nim nemocní. Jak to změnit?

Článek

Známý doktor Bach si při své praxi čím dál víc uvědomoval, že vlastně neléčí samotnou příčinu nemoci. Pozorováním pacientů dospěl k názoru, že příčinou nemoci jsou negativní emoce a postoje, postupná ztráta svobodného rozvíjení osobnosti. A že musí léčit člověka jako celek.

Vyzkoušejte esence!

Každá myšlenka musí vycházet z vaší podstaty, z toho, kdo jste. A když se to nedaří? Kvůli konvencím a společnosti si děláte starosti, propadáte strachu a objevují se první známky nemocí, ztuhlost, nerozhodnost, bolesti hlavy, snížená imunita a podobně. Emoce blokují proudění energie. Jak to změnit? Dejte šanci esencím rostlin! Esence pomáhají odstranit zablokovanou energii a obnovit vyvážený duševní a tělesný stav.

Foto: Thinkstock

Při depresích a smutku zkuste léčbu přírodní cestou. Když nezabere, vyhledejte lékařeFoto: Thinkstock

Při jedné ze svých cest lékař Bach vytipoval dvě rostliny: Kejklířku skvrnitou a Netýkavku zkázonosnou. Výsledkem jejich testování a dalšího bádání je 38 rostlin, spíše tedy jejich esencí s přesnými účinky i postup výroby, dodnes neměnný. Připravili jsme pro vás hned 12 tipů, které by se vám mohly hodit. Stačí si jednu vybrat a pak už postupovat podle návodu!

Jak vybraných 12 rostlin využít?

  • Čekanka: pokud často zasahujete do záležitostí jiných
  • Devaterník: u strachů až paniky
  • Hořeček: při malomyslnosti, sklíčenosti
  • Chmerek: na nerozhodnost, náladové zvraty
  • Kejklířka: úzkostné stavy, váhavost, strach
  • Netýkavka: na netrpělivost
  • Olověnec: na pochybnosti o vlastním úsudku
  • Plamének: propadáte-li bezmyšlenkovosti, zasněnosti
  • Řepík: je na skrývané úzkosti
  • Sporýš: u projevů nadměrné energie a nadšení
  • Zeměžluč: silná potřeba zalíbit se, nerozhodnost
  • Žebratka bahenní: nafoukanost, přehnaná soběstačnost
Foto: Thinkstock

Do Bachových esencí patří květiny, kterých se nedotkla lidská rukaFoto: Thinkstock

Výroba esence: sluneční a varná metoda

Esence si můžete koupit, ale zvládnete je vyrobit i doma. Jen mějte na paměti, že rostliny se nesmí dotknout lidská ruka, ani ta vaše!

Sluneční metoda:Nůžkami odstřihávejte zdravé květy. Když jsou plně rozkvetlé, nechte je padat do připravené misky s vodou. Misku s vodou pokrytou rostlinami postavte na přímé slunce na 3 až 4 hodiny. Nebe musí být bez jediného mráčku.

Zakryje-li mrak slunce, nedá se nic dělat, vše vylejte a začněte znovu. Jinak pokračujte, přelejte vodu bez květů do odměrného válce, k zakonzervování ji doplňte dílem brandy, a to na 3 díly vody 1 díl brandy. Můžete použít i jiný alkohol. Poté vše přelijte do sterilní lahvičky a uchovávejte v lednici. Objeví-li se sediment nebo zatuchlý zápach, lék vyhoďte.

Varná metoda:Stříhané rostliny nechte padat místo do misky do hrnce s vodou a následně 30 minut vařte. Potom přelejte vodu bez květů do odměrky a postupujte dál stejně jako u sluneční metody.

Dávkování a užití

Kapky užívejte 2 až 4x denně vždy 4 kapky, aplikujte sterilním kapátkem pod jazyk nebo dejte 4 kapky do libovolné tekutiny a vypijte. U krátkodobých potíží přestaňte užívat kapky po odeznění příznaků, u ostatních užívejte kapky libovolně dlouho, dokud potíže trvají, bývá to i několik měsíců.

Esence kupujte pokud možno originální, při jejich výrobě vám přejeme, ať se podaří, a nezbývá než dodat: Na zdraví!

Reklama

Související témata:

Načítám