Hlavní obsah

K roztrhaným džínům i k sukni: Jak nosit tartanovou košili?

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Je základním pilířem grunge stylu, koneckonců patřila k oblíbeným kouskům ze šatníku Kurta Cobaina (†27). A ačkoliv jí vždycky bude slušet kombinace s roztrhanými džíny, není vaší povinností kompletovat tartanovou košili pokaždé s odřeným denimem. Jaké módní sestavy stojí ještě za vyzkoušení?

Článek

Kostkovaný vzor patří mezi nestárnoucí trendy, investice do modelů s tímto motivem nepředstavuje tedy vůbec žádné riziko. Až vás kárované oblečení přestane bavit, jednoduše ho schovejte na dno skříně a počkejte na změnu nálady. V kurzu bude i za několik let. Dnes vám ukážeme hned čtyři způsoby, jak nosit tartanovou košili.

K roztrhaným džínům 

Rozervané nohavice nesmí v našem výčtu chybět, ať už jste jejich fanynkou, nebo ne. Pokud se přikláníte spíš k druhé variantě, můžete následující outfit nahradit třeba obyčejnými černými kalhotami. Mix světlého denimu a černobílých kostek ovšem vypadá dokonale. Aktuálním hitem jsou svrchní košile, které se nosí rozepnuté přes tričko, tak se jim nevyhýbejte. Celému looku pak dodejte malý náznak elegance ve formě minimalistických kozaček a jednoduše střiženého kabátu.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. svrchní košile Zara, 799 Kč; 2. kozačky H&M, 1299 Kč; 3. tričko Levi's, 799 Kč; 4. džíny Tally Weijl, 420 Kč; 5. kabát COS, 5890 Kč; 6. náramek MAM Originals, 1465 Kč Foto: Archiv firem

Ve sportovní verzi 

Chystáte se na procházku či výlet za rodinou? Vsaďte na klasické rovné džíny, do kterých zakasejte košili v modročerveném provedení. V obchodech narazíte i na kousky bez knoflíčků, ale jsou pouze šikovně schované za kusem látky. A protože jaro je zatím opravdu v nedohlednu, nezapomeňte ani na péřový kabát a pleteného kulicha.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. košile Tommy Hilfiger, 1883 Kč; 2. tenisky Arkk Copenhagen (prodává Answear), 1999 Kč; 3. čepice Next, 505 Kč; 4. džíny Levi's, 2799 Kč; 5. kabát Esprit, 3499 Kč; 6. kabelka Benetton, 2359 Kč Foto: Archiv firem

S legínami 

Džíny nejsou pohodlné každému. Je to i váš případ? Pak se poohlížejte po košilích v prodloužené délce, ke kterým můžete směle nosit oblíbené legíny. Vyzkoušejte třeba ty s koženým efektem. Aby vám nebyla zima, přidejte pod kostkovaný svršek ještě tenký rolák a navrch třeba černý kabát z prvního outfitu. Ptáte se, co bude k tartanovému vzoru vždycky pasovat? Motorkářské boty!

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. košile Reserved, 599 Kč; 2. boty Jenny Fairy (prodává CCC), 699 Kč; 3. náušnice Claire's, 101 Kč; 4. legíny Calzedonia, 579 Kč; 5. rolák Gate, 131 Kč; 6. batoh Nobo (prodává Answear), 899 Kč Foto: Archiv firem

Ve vojenském stylu 

Vojenský styl si oblíbilo mnoho žen. A není divu, dokáže být ohromně sexy. Tartanovou košili v zeleném odstínu zkombinujte s koženou pouzdrovou sukní a žádný muž vám neodolá. Jestliže se řadíte k milovnicím extravagantních doplňků, pak vás nadchne originální čepice s kšiltem. Na závěr už stačí obout jen vysoké kozačky a obléct elegantní kabátek v army barvě.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. košile Only (prodává Zoot), 519 Kč; 2. kozačky Baťa, 2999 Kč; 3. čepice Tonak, 2100 Kč; 4. sukně Bardot (prodává About You), 1749 Kč; 5. kabát Mango, 1999 Kč; 6. náušnice Eliška Lhotská, 1650 Kč Foto: Archiv firem

Reklama