Hlavní obsah

Ikonické černé kalhoty: Které umí s postavou hotové zázraky?

Foto: MaxFrost, Shutterstock.com

Foto: MaxFrost, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Končívá vaše pátrání po vysněných černých kalhotách nezdarem? Pokud přestáváte věřit, že ty pravé vůbec existují, nechte se od nás trochu nasměrovat. Které střihy umí opticky prodloužit postavu nebo ještě lépe, odmazat nějaká ta kila?

Článek

Na první dobrou to může znít jako banální úkol. Černých kalhot jsou přeci v obchodech hromady. Pokud ale máte s hledáním klasiky všech klasik zkušenost, určitě nám potvrdíte, že to zas tak snadné být nemusí. Takže pokud se i vy ztrácíte v nepřeberném množství střihů, délek a módních variant, věnujte nám chvíli svého času a prostudujte následující kousky.

Slimky, které prodlouží nohy

Ačkoli na nás výrobci chrlí jedny široké kalhoty za druhými, nejoblíbenějším střihem mezi ženami zůstávají slimky. A vlastně se není čemu divit – nohy umí opticky zeštíhlit (obzvlášť v tomto tmavém provedení) a v kombinaci s vyšším pasem je ještě perfektně prodlouží. Pozor, aby efekt zafungoval tak, jak má, vršek zastrčte do kalhot. Ženám s plnějším středem těla doporučujeme zandat jen jeden cíp na efekt.

Foto: Archiv firmy

Na foto: kalhoty H&M, 349 KčFoto: Archiv firmy

Křivky nejsou problém

Slimky nebyly vytvořeny jen pro útlé ženy. Nosit je určitě můžete i v případě, že máte větší konfekční velikost. Musí vám ovšem stoprocentně sedět – důležitý je pas, který by se neměl zařezávat do kůže, i samotná látka. Od té máte právo chtít, aby zbytečně nezdůrazňovala nedokonalosti postavy.

Foto: Archiv firmy

Na foto: kalhoty H&M+, 499 KčFoto: Archiv firmy

Nestárnoucí střih

Sháníte kalhoty, které nejsou ani zbytečně úzké, ani široké? Pořiďte si úplnou klasiku – model, jemně kopírující siluetu. Střih „tak akorát“ je velmi lichotivý a navíc si můžete být jisté, že vám nový přírůstek nebude jen nečinně ležet ve skříni.

Foto: Archiv firmy

Na foto: kalhoty Marks & Spencer, 699 KčFoto: Archiv firmy

Záchrana pro větší bříško

Věřte nám. Pokud máte problematický střed těla, tento střih budete milovat. Nic totiž není pro „jablíčkové“ holky tak účinné jako kalhoty, které mají elastický pas. Pakliže se pokaždé bojíte sednout, aby vám kalhoty nevytvářely nepěkné zářezy v oblasti břicha, vyměňte je za ty, které v pase pruží. Třeba právě tyhle. Nemáte zač!

Foto: Archiv firmy

Na foto: kalhoty Reserved, 499 KčFoto: Archiv firmy

Rafinovaný pásek

Podobně dobře mohou pro ženy s větším bříškem zafungovat i kalhoty s přidaným látkovým páskem. Zatímco ten pevný je pro takovou postavu tabu (zdůrazní přesně to, co nechcete), tento při šikovném uvázání naopak leccos zakamufluje. Obdobné kalhoty můžete samozřejmě nosit i v případě, že máte pas štíhlý. À propos, postupně se zužující střih bude svědčit i dámám se silnějšími stehny.

Foto: Archiv firmy

Na foto: kalhoty Bershka, 699 KčFoto: Archiv firmy

Značka ležérně

Dáváte-li přednost pohodlí a ležérnímu stylu, zaměřte se na kalhoty s volnějšími nohavicemi. Zkrácená, sedmiosminová délka je stále v kurzu a bát se jí nemusíte ani na podzim. Až vás bude ten kousíček holé kůže zábst, sáhněte jednoduše po kotníkových botách.

Foto: Archiv firmy

Na foto: kalhoty Next, 645 KčFoto: Archiv firmy

V pánském stylu

Máte slabost pro pánskou módu a nenuceně působící looky? Dejte šanci kalhotám, které vypadají jako vypůjčené od vašeho protějšku. Víme, není to fér, ale podobné střihy nejlépe vyniknou na vyšší, štíhlé postavě. A malý tip navíc – k těmto kalhotám zkuste přidat alespoň jeden čistě ženský prvek, například boty na podpatku. Hra s protipóly zkrátka funguje.

Foto: Archiv firmy

Na foto: kalhoty z vlněné směsi H&M, 1999 KčFoto: Archiv firmy

Zeširoka

Spousta z vás si k nim složitě hledá cestu, jakmile ale jednou poznáte kouzlo kalhot s širšími nohavicemi, stanou se vaší módní stálicí. S jejich pomocí totiž snadno seskládáte vysoce elegantní kombinace. Širší kalhoty jsou jasnou volbou pro ženy s vyšší postavou, vyhýbat se jim ale nemusíte ani v případě, že jste drobné (vzpomeňte na módní ikonu Victorii Beckham, 45). Vršek nicméně důsledně zastrkávejte do kalhot. A pokud vám to postava dovolí, podívejte se rovnou po variantně s vyšším pasem.

Foto: Archiv firmy

Na foto: kalhoty Reserved, 599 KčFoto: Archiv firmy

Kontroverzní culottes

Buď je máte za nejskvělejší kalhoty na světě, nebo za naprostý propadák. Vlažných reakcí na culottes  (v našich končinách známých také jako kalhotovou sukni) moc není. Patříte-li do skupiny číslo jedna, měly byste vědět, že je můžete přidat do šatníku i v případě, že máte plnější křivky. Podmínkou je dokonale padnoucí střih a kvalitní materiál.

Foto: Archiv firmy

Na foto: kalhoty Michael Kors, prodává Zalando, 2580 KčFoto: Archiv firmy

Trendy rozparky

Na závěr jsme si nechali malý módní bonbonek. Hitem sezony jsou kalhoty s rozparky (nebojte, velmi decentními), které jsou příjemným osvěžením. A protože jde o trend, kusů s rozparky najdete v obchodech rovnou několik. Nic vám tak nebrání si je pořídit ve střihu, který je „váš“.

Foto: Archiv firmy

Na foto: kalhoty Zara, 699 KčFoto: Archiv firmy

Preferujete spíše sukně? A co vyzkoušet super módní midi délku

Načítám