Hlavní obsah

Motorkářské boty s květinovou sukní? I to se nosí!

Foto: mlasaimages, Shutterstock.com

Foto: mlasaimages, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rekordy v oblíbenosti lámou už několikátou sezonu a rozhodně vám nemusí v garáži postávat nadupaná mašina o dvou kolech, abyste jim propadly i vy. Biker boots jsou sice inspirované stylem drsných motorkářů, ale zároveň skvěle zapadnou do dámského šatníku.

Článek

Podlehnout jim není těžké. Stabilní nízký podpatek a zřetelný dezén podrážky zaručí pohodlnou chůzi i na zasněženém chodníku, ale využití najdou hlavně na jaře a na podzim. Tato roční období nabízí totiž spoustu možností, jak rebelské boty kombinovat. Protože bývají z větší části kožené či koženkové a mohou se pyšnit výraznými aplikacemi v podobě cvočků, spon a přezek, nabádají k lehké anarchii při skládání outfitů. Zavedená módní pravidla zkrátka přestávají platit a sestavování kompletů je mnohem zábavnější.

Zrozená k divokosti 

Boty ozdobené kovovými nýty klidně obujte ke vzdušným splývavým šatům. A jakkoliv se vám podobná představa nemusí v mysli zamlouvat, v reálu funguje skvěle. Ideálním doplňkem opět odlišného stylu je westernový klobouk, který z outfitu nadobro vyžene uniformitu všedních dní. Nápisem na tašce „Born to be wild“ pak můžete dát kolemjdoucím najevo svůj postoj k životu nebo jen ostentativně upozornit na oblíbenou kapelu Steppenwolf.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Kabelka, s.Oliver, 999 Kč, 2. Boty, CCC, 1199 Kč, 3. Košilové šaty, H&M, 1299 Kč, 4. Klobouk, Tonak, 1860 Kč, 5. Klíčenka, Swarovski, 2390 KčFoto: Archiv firem

Rozkvetlá skříň  

O tom, že v květinách je síla, nás přesvědčilo v šedesátých letech už hnutí hippies. Ale spolu s motorkářskou obuví dokáže svou intenzitu florální potisk ještě znásobit. Nebojte se proto odvážné kombinace prvoplánových něžných vzorů a drsné kůže. Černý křivák, který by měl být stálicí každého šatníku, pomůže nastalý chaos ucelit, a výsledkem bude jedinečný model, jehož vedlejší prvky můžete jednoduše měnit v závislosti na typu postavy či nálady. Crop top prohoďte za volnou tuniku, nebo místo sukně oblékněte květované maxi šaty.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Kožená bunda, Levi's, 8999 Kč, 2. Boty, Zara, 2599 Kč, 3. Crop top, Stradivarius, 149 Kč, 4. Choker, Claire's, 219 Kč, 5. Sukně, Desigual (prodává Zoot), 1189 Kč Foto: Archiv firem

Roztrhaná na kusy 

Naše společnost se dělí na dva tábory. Do jednoho patří ti, kteří propadli kouzlu roztrhaných džín, a do druhého lidé odmítající vpustit tento trend přes práh svého obydlí. Jistotou ovšem je, že biker boots k nim prostě padnou jako ulité. Ačkoliv se děravé kalhoty v tomto případě nevyplatí zatracovat, pokud spadáte do druhé skupiny, sáhněte po obyčejném denimu. Při nákupu bot si všímejte také nevšedních prvků, třeba se vám poštěstí ulovit netradiční model vyšperkovaný elegantními perlami.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Džínová bunda, Mango, 1299 Kč, 2. Boty, Deichmann, 1199 Kč, 3. Body, Levi's, 999 Kč, 4. Batoh, Pull & Bear, 599 Kč, 5. Džíny, Mango, 899 KčFoto: Archiv firem

Pánská záležitost 

Chino kalhoty patří mezi válečné vynálezy. Své místo našly tedy nejprve v armádních složkách a než na ně v obchodě mohly stát frontu ženy, uběhlo pěkných pár let. Nyní však představují důležitou součást šatníku obou pohlaví. Jejich původ nasvědčuje, že k drsnému stylu motorkářů jednoduše musí pasovat. Teď už jen stačí outfit doplnit o sportovní mikinu a praktickou ledvinku a můžete vyrazit třeba na poznávací výlet po Evropě.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Mikina, Ellesse (prodává Van Graaf), 1499 Kč, 2. Boty, Baťa, 2599 Kč, 3. Ledvinka, Bershka, 449 Kč, 4. Náramek, Mango, 199 Kč, 5. Kalhoty, Zara, 899 Kč Foto: Archiv firem

Také máte slabost pro biker boots, nebo je vaším favoritem jiný typ bot? 

Reklama

Související témata:

Načítám