Hlavní obsah

Od košile po kabát. Prohlédněte si ty nej kousky s kostkami

Foto: Galica Borisz, Shutterstock.com

Foto: Galica Borisz, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdyby probíhala soutěž o nejmódnější vzor sezony, měly by kostky prvenství v kapse. A přestože jde o prvek, který všichni důvěrně známe, stále má čím překvapovat. V jakých podobách se nosí tentokrát? Odpověď najdete v naší stylové top dvanáctce!

Článek

Abychom vás naladili na tu správnou kostkovanou vlnu, prošli jsme nové kolekce a vytipovali z nich ty nejzajímavější kousky. V módní dvanáctce najdete od každého něco – těšte se na lichotivou zavinovací sukni, stylovou halenku, kabát a mnoho dalšího!

Košile s novým účelem

Pravidelné čtenářky už určitě vědí, o co jde. O trendu svrchních košil jsme vám totiž povídali nedávno. Hitem sezony jsou zateplené košile v různých délkách, které v e-shopech najdete pod kategorií svršků a bund. V chladných dnech mohou suplovat svetr nebo sako, v těch teplotně příznivějších je můžete použít i jako lehkou bundu. Naším favoritem je černobílá vlněná varianta, která se bude velmi snadno kombinovat.

Foto: Archiv firmy

Vlněná svrchní košile Mango, 2299 KčFoto: Archiv firmy

Klasika v moderním pojetí

Comeback slaví klasické kostkované košile, takže pokud nějakou zapomenutou v šatníku máte, začněte ji znovu nosit. Pakliže ale plánujete ulovit novou, koukněte se na moderní kousky, které působí více žensky. Šedá košile níže je z lehčího materiálu, má decentní vzoreček a roztomilé minivolánky na zápěstí.

Foto: Archiv firmy

Košile Next, 670 KčFoto: Archiv firmy

Gingham style

Pokud si při slově kostky automaticky vybavíte flanelky a dřevorubce, pozorně si prohlédněte následující halenku s přidanou výšivkou. Stylově je úplně jiná a do šatníku se bude hodit i ženám, které v kostkách normálně moc nejedou. Mimochodem, těmto drobným kostičkám, připomínajícím staré ubrusy, se říká vichy nebo také gingham.

Foto: Archiv firmy

Halenka Zara, 799 KčFoto: Archiv firmy

Kostky neminuly ani svetry

Na svetrech se kostky obvykle příliš nevyskytují, v nové sezoně je ale najdete i tam. Nepředstavujte si nicméně žádné divoké vzory, kostky mohou být i překvapivě decentní. Co říkáte na bleděmodrý kousek níže?

Foto: Archiv firmy

Svetr Pull & Bear, 699 KčFoto: Archiv firmy

Sako jako sázka na jistotu

Pokud podlehnete kouzlu kostkovaného saka, můžeme vás uklidnit – o jeho budoucnost se rozhodně nemusíte bát. Tyto svršky se nosí dlouhá léta a nikdy s nimi neuděláte chybu. My jsme se zamilovali do dvouřadého jemného saka, které se bude skvěle hodit k džínám, kalhotám i šatům.

Foto: Archiv firmy

Sako Mohito, 1199 KčFoto: Archiv firmy

Crop top coby doplněk

Ne, s crop topem nemusíte automaticky ukazovat holý pupík.  Ve skutečnosti s ním nemusíte odhalovat vůbec nic, kromě vašeho smyslu pro styl. Stačí se kouknout na černobílý kostkovaný top níže, který funguje jako doplněk k jednoduché bílé košili. Nás tohle módní spojení moc baví! A vás?

Foto: Archiv firmy

Crop top NA-KD, 925 KčFoto: Archiv firmy

Když hledáte šaty

Kostkovaných šatů najdete v (pod)zimních kolekcích celou řadu, je jen na vás, ke kterému stylu a provedení se přikloníte. Budete věrné klasickým větším kostkám, nebo podlehnete drobnému gingham vzoru? Správná odpověď v tomto případě neexistuje, kostky se nosí na všechny způsoby.

Foto: Archiv firmy

Šaty Topshop, 1150 KčFoto: Archiv firmy

Stylová zavinovačka

Dostáváme se k sukním. Pokud netrváte na krátké délce a baví vás kousky sahající ke kolenům i pod ně, mohla by vás zaujmout tato zavinovací sukně. Vzoru se přitom bát nemusíte, sukni jednoduše spárujte s jednobarevnými kousky, a je to. Nejvděčnější jsou světlé odstíny, které dají sukni vyniknout. A mimochodem, nelpěte jen na košilích a halenkách. Kombinace se svetrem je stylová i praktická!

Foto: Archiv firmy

Zavinovací sukně H&M, 899 KčFoto: Archiv firmy

V krátké délce

Kostkovaná minisukně je pojmem sama o sobě. Nicméně si dejte pozor na její provedení i kombinaci, a to zejména v případě, že už vám nějakou dobu není –náct. Bezpečnou módní volbou jsou sukně se vzorem podobným těm, které se často opakují na pánských (a dnes už i dámských) oblecích.

Foto: Archiv firmy

Minisukně Reserved, 499 KčFoto: Archiv firmy

Nestárnoucí kalhoty

Kostkované kalhoty v šedých tónech nejsou žádnou módní novinkou a spousta z vás už je v šatníku určitě má. Pokud nicméně patříte k druhé skupině, popřemýšlejte, jestli byste je přece jen nevyužily. Mimochodem, podobné kalhoty rozhodně nepatří jen do kanceláře. Odlehčete je hřejivým svetrem, přidejte rovné kotníkové boty nebo tenisky a voilà – stylový volnočasový outfit je na světě.

Foto: Archiv firmy

Kalhoty Dorothy Perkins, prodává Zalando, 840 KčFoto: Archiv firmy

Pro kostkomilky

Máte pocit, že hravě zvládnete větší porci kostek? Připište si na váš módní wish list rovnou celý komplet. Samozřejmě nemusí jít jen o pár sako + kalhoty, ale i sako + sukně. Zůstávat navíc nemusíte jen u nejběžnější šedé varianty. Co říkáte třeba na tuhle světlerůžovou dvojku?

Foto: Archiv firmy

Kalhotový kostým NA-KD, sako 2010 Kč, kalhoty 1510 KčFoto: Archiv firmy

Společník na zimu

Chcete-li v doprovodu kostek strávit maximum možného času, porozhlédněte se po vzorovaném kabátě. Opět bychom vás rádi podpořili v tom, abyste daly šanci i jiným variantám, než je kostka v tmavých tónech. Na světlém podkladu tento vzor skvěle vynikne a vy budete sbírat kompliment za komplimentem. Kabát navíc nemusíte s ničím složitě kombinovat.

Foto: Archiv firmy

Kabát Edited, 4399 KčFoto: Archiv firmy

Vzory nevzory, vy dáváte přednost jednoduchosti. Poznáváte se? Pak si nenechte ujít naše stylové tipy pro minimalistky!

Reklama

Související témata:

Načítám