Hlavní obsah

Milujete třásně? Tyhle kabelky vás uchvátí!

Foto: Hayden Harnett

Kabelky s třásněmi oživí každý outfitFoto: Hayden Harnett

Reklama

Jsou zajímavým módním prvkem, milují je především vyznavačky etno- a country stylu a dokážou zaujmout při každém vašem kroku. Už víte, o čem mluvíme? Ano, o třásních, tentokrát jsme si je vyhlédli na kabelkách.

Článek

Třásně se v módě objevují nejčastěji v letních a podzimních kolekcích, a to ze dvou důvodů. Působí jak na oblečení, tak i na doplňcích uvolněným dojmem a podtrhují vaši rozvernost, která k létu neodmyslitelně patří. S podzimem je zase pojí pro toto období typický materiál, kterým je semiš. A právě z něho jsou kabelky s třásněmi nejčastěji vyráběné.

Ať už se ovšem třásně na brašnách objevují v podobě drobných prvků, jakými je například zavazování, nebo jsou kabelky posety na celém povrchu různě dlouhými i širokými třásněmi, vždy budou vypadat šmrncovně. Proto se jich nemusíte bát, a klidně si nějaký kousek letos pořiďte. Uvidíte, jak ve vteřině oživí vaše outfity do práce i na procházky přírodou. Už jednou jsme vám přece říkali, že je to trend, který nikdo nepřehlédne.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): ladylove.cz 750 Kč, Mango 2399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Macy's 1855 Kč, Zara 1999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 299 Kč, botovo.cz 998 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): botovo.cz 1023 Kč, Debenhams 1100 KčFoto: archiv firem

Velké tašky i vaky pro každou příležitost

Kabelky s třásněmi jsou často spojovány s kovbojským či indiánským stylem a je pravdou, že k tomuto ležérnímu oblečení také nejlépe pasují. Spojení džínů nebo džínových kraťasů s čistě bílou halenkou je naprosto ideální kombinací pro tento typ kabelek. Zkusit ale můžete i romantičtější look s košilí a dlouhou lněnou sukní nebo květovanými maxi šaty až na zem. Inspiraci najdete například v našem článku: Country móda vás dostane!.

V některých kolekcích najdete nyní i zajímavé nevšední tvary. Nás zaujaly především kabelky ve tvaru vaku, které místo klasického zipu zavíráte pomocí šňůrek. Kromě třásní jsou často zdobené i různými kovovými přezkami, cvočky a zipy.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 600 Kč, Halens 1499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 2499 Kč, Halens 1049 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): ladylove.cz 750 Kč, Macy's 2635 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 399 Kč, Orsay 1149 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 899 Kč, Topshop 900 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 699 Kč, ladylove.cz 499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): ladylove.cz 499 Kč, Macy's 1855 KčFoto: archiv firem

Psaníčka na večer: Elegance sama

Opravdovým módním skvostem jsou pak večerní psaníčka s třásněmi v podobě řetízků, jemných šňůrek, ba dokonce v kombinaci obou. Na rozdíl od větších brašen zaujmou svou elegancí a propracovaným detailem. A nejlepší je vsadit na takové modely, které mají přídavný řemínek přes rameno, abyste kabelku během večírku náhodou někde nezapomněly.

A jaké šaty takovým psaníčkem doplnit? Takřka ke všem, jen si dejte pozor, aby to nebyly šaty s třásněmi, protože jeden prvek v celkovém outfitu bohatě stačí. Zvolte proto raději jednoduchý střih v jedné barvě nebo se zajímavým vzorem. Jako doplněk budou dobře vypadat řetízkové náušnice nebo náhrdelník ve tvaru třásní, které kabelku doladí.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 2450 Kč, Zara 1499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 699 Kč, Mango 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 900 Kč, Debenhams 600 KčFoto: archiv firem

Tak co, půjdete do některé z našich kabelek? Nebo se vám tento módní doplněk nelíbí? Jsme opět zvědaví na váš názor v diskusi.

Reklama

Načítám