Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Toto těsto je poměrně vláčné, lze ho tedy vložit do strojku a tvořit věnečky. Ale jde to i bez strojku. Můžete vykrajovat klasické tvary, které posypte cukrem. Odleželé jsou nejlepší! Zkusíte ho?

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 plechy
Sušenky
  • 200 g másla
    7
  • 240 g hladké mouky
    1
  • 120 g vlašských ořechů
    8
  • 90 g cukru krupice
  • 20 g kakaa
  • 2 ks žloutků
    3
Na pocukrování
  • 2 lžíce cukru moučka
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Změklé máslo rukama propracujte spolu s moukou, ořechy, cukrem, kakaem a žloutky. Vypracujte těsto, které nechte v lednici alespoň hodinu odpočívat ve fólii.

02.

Poté ho vyválejte, vykrajujte libovolné tvary a pečte při 170 stupních asi 7 až 9 minut. Kdo chce, může sušenky pocukrovat.

Plánujete si každý rok, kdy co začnete péct, ale stále nemůžete vychytat různé druhy tak, aby změkly akorát na Štědrý den? Inspirujte se naším plánem pečení.

Energetická hodnota celkem pro 1 plech
Energie5 423,27 kJ
Bílkoviny19,03 g
Tuky83,77 g
Sacharidy115,91 g
Sůl0,04 g
SAFA32,56 g
Vláknina6,88 g
Cukry52,54 g
Související témata:

Načítám