Hlavní obsah

Kakaové sušenky: Nejlepší jsou odleželé!

Hodnocení:
(48)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Toto těsto je poměrně vláčné, lze ho tedy vložit do strojku a tvořit věnečky. Ale jde to i bez strojku. Můžete vykrajovat klasické tvary, které posypte cukrem. Odleželé jsou nejlepší! Zkusíte ho?

Ingredience pro:
3 plechy
Na sušenky potřebujete:
  • 200 g másla
  • 240 g hladké mouky
  • 120 g mletých vlašských ořechů
  • 90 g cukru krupice
  • 20 g kakaa
  • 2 žloutky
  • moučkový cukr na posypání
Článek

Postup

Krok 1: Změklé máslo rukama propracujte spolu s moukou, ořechy, cukrem, kakaem a žloutky. Vypracujte těsto, které nechte v lednici alespoň hodinu odpočívat ve fólii.

Krok 2: Poté ho vyválejte, vykrajujte libovolné tvary a pečte při 170 stupních asi 7 až 9 minut. Kdo chce, může sušenky pocukrovat.

Plánujete si každý rok, kdy co začnete péct, ale stále nemůžete vychytat různé druhy tak, aby změkly akorát na Štědrý den? Inspirujte se naším plánem pečení.

ynezorPumanzeSaNyknalC
4. 12. 2015

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.