Hlavní obsah

Kakaové sušenky (podle Veroniky Uhlířové)

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Toto těsto je poměrně vláčné, lze ho tedy vložit do strojku a tvořit věnečky. Jelikož má ale čtenářka Veronika prý strojek rozbitý, vykrajuje klasické tvary, které posypává cukrem. Odleželé jsou nejlepší! Zkusíte ho?

Ingredience pro:
3 plechy
  • 200 g másla
  • 240 g hladké mouky
  • 120 g mletých vlašských ořechů
  • 90 g cukru krupice
  • 20 g kakaa
  • 2 žloutky
  • moučkový cukr na posypání
Článek

Postup

Krok 1: Změklé máslo rukama propracujte spolu s moukou, ořechy, cukrem, kakaem a žloutky. Vypracujte těsto, které nechte v lednici alespoň hodinu odpočívat ve fólii.

Krok 2: Poté ho vyválejte, vykrajujte libovolné tvary (Veronika dělá menší) a pečte při 170 stupních asi 7 až 9 minut. Kdo chce, může sušenky pocukrovat.

Plánujete si každý rok kdy co začnete péct ale stále nemůžete vychytat různé druhy tak aby změkly akorát na Štědrý den? Inspirujte se naším plánem.

ynezorPumanzeSaNyknalC