Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Nadýchané kakaové sušenky plné ovesných vloček. Kdo by odolal? A proč taky? Upečte si je třeba hned!

15 min.
Příprava
3 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
15 sušenek
  • 250 g cukru krystal
  • 60 ml polotučného mléka
    7
  • 100 g másla
    7
  • 80 g arašídového másla
    5
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 hrnky ovesných vloček
    1
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 špetka soli
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V pánvi nechte na střední až vyšší plamen povařit společně cukr, mléko, máslo a kakao, trvat to bude asi tři minuty. Sejměte pánvičku z plotny a přidejte do promíchané směsi arašídové máslo, vanilkový extrakt, špetku soli a ovesné vločky. Směs by měla být hustá. V případě, že nebude směs dostatečně hustá, přidejte vločky.

02.

Ze směsi tvořte na pečicí papír pomocí lžíce bochánky ve tvaru sušenek. Sušenky nechte ztuhnout při pokojové teplotě asi 30 minut.

Energetická hodnota celkem pro 1 sušenku
Energie976,04 kJ
Bílkoviny4,52 g
Tuky9,68 g
Sacharidy31,3 g
Sůl0,09 g
SAFA3,7 g
Vláknina3,46 g
Cukry17,38 g
Související témata:

Načítám