Hlavní obsah

Kalendář úplňků na rok 2016: Co od nich letos čekat?

Foto: Profimedia

Co přinesou úplňky měsíce v tomto roce? Prozradíme vám to!Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postavení Měsíce nás do velké míry ovlivňuje a úplňky se dají považovat asi za „nejdůležitější“ z jeho čtyř fází. V jakém znamení letos budou? A co vám přinesou do života?

Článek

První ze dvanácti letošních úplňků už je sice za vámi, ale ty ostatní čekají. Přečtěte si, co můžete v těch několika dnech kolem úplňku čekat, ať nejste překvapeni. Každý úplněk představuje jakési vyhrocení, moment, kdy jste nejcitlivější vůči konkrétním zdravotním problémům, ať už fyzickým nebo psychickým. Jaké to jsou?

24. 1. – Lev

Úplněk ve Lvu zatěžuje hlavně srdce a cévní systém, pozor tedy na přemíru pohybu i nadměrný stres či vztek. V lidech navíc vzbuzuje sklony k sobectví a také k většímu utrácení. Na druhé straně podněcuje velkorysost a štědrost.

22. 2. – Panna

Dejte si pozor na trávicí systém, zejména střeva. V těchto dnech rozhodně odlehčete jídelníček a neexperimentujte. Zvyšuje se také psychický tlak na jakousi dokonalost a výkonnost, nejlepší je naordinovat si volné dny.

Foto: Profimedia

Pozor na záněty močových cest a měchýře. Okolo 23. března k nim budete náchylní více než kdy jindyFoto: Profimedia

23. 3. – Váhy

V této době hrozí onemocnění ledvin i močového měchýře, hodně pijte a držte se v teple. Úplněk ve Vahách nesvědčí velkému rozhodování, na druhé straně vás podpoří v nejrůznějších estetických úpravách bytu i zevnějšku, pusťte se tedy do nich.

22. 4. – Štír

Úplněk ve Štíru nepřeje pohlavním organům, objevují se různé bizarní úrazy a u žen často překvapivě bolestivá a silná menstruace. Stupňuje se ale i sexuální vzrušení, takže postelové zážitky budou v tomto období zvláště silné a uspokojivé.

21. 5. – Střelec

Pozor na klouby a na páteř, nepouštějte se do velkého aerobiku ani ničeho, co vyžaduje ohebnost. Spíše než na fyzično a pohyb se zaměřte na utužování přátelských vztahů, s těmi to půjde jako po másle. Ale pozor – vyhněte se alkoholu, nebo ho alespoň konzumujte v rozumné míře, i játra jsou s úplňkem ve znamení Střelce oslabena, tak je nepokoušejte.

20. 6. – Střelec

Stejné varování jako v předcházejícím měsíci, síla Střelce stále vládne.

Foto: Profimedia

Při květnovém i červnovém úplňku se zaměřte na přátelské vztahy. Sejděte se i vy s tím, kdo je vám milý či miláFoto: Profimedia

20. 7. – Kozoroh

Doplňte do svého jídelníčku vitaminy, které projasní pleť a rozzáří vlasy, právě kůže a vlasy totiž v kozorožím úplňku nejvíc trpí. Není tedy ideální čas na nový účes, ale rozhodně je vhodná doba pro dotažení rozdělaných projektů, kozoroží tvrdohlavost pomůže.

18. 8. – Vodnář

Pozor na dobíhání tramvaje i volejbalová odpoledne, touto dobou bude v ohrožení vaše achilovka a lýtkové svaly. Úplněk ve Vodnáři nesvědčí příliš dlouhým túrám, podporuje ale kreativitu a fantazii, propusťte tedy spíše svou tvůrčí sílu.

16. 9. – Ryby

Pokud byl někdy čas na masáž chodidel a řádnou pedikúru, je to teď. Vaše chodidla nesou všechen stres uspěchaných dnů, a teď vás budou zlobit více než obvykle. Čekejte i neobvyklý psychický tlak a náladovost, které vás nějakou dobu ze spárů nepustí.

Foto: Profimedia

Na pedikúru si zajděte v polovině září, ulevíte siFoto: Profimedia

16. 10. – Beran

V tuto dobu hrozí migrény a také problémy se zuby. Pokud čekáte na nějaký zubařský zákrok, naplánujte ho na jindy, nemusel by se úplně zdařit. Na druhé straně ale ucítíte velký příval energie a nějaké podzimní deprese dají minimálně na pár dní pokoj.

14. 11. – Býk

Tady hrozí problémy s krkem, ať už to je zablokovaná páteř, angína nebo ztráta hlasu. Rozhodně nechoďte ven bez teplé šály a vše v klidu přežijete. A taky si snad polepšíte po materiální stránce, kterou tenhle úplněk postrčí vpřed.

14. 12. – Blíženci

Studené počasí v kombinaci s blíženeckým úplňkem hrozí zápalem plic, zánětem průdušek nebo jen „obyčejným“ kašlem. Držte se kolem úplňku doma a vyhněte se epidemii, před Vánoci nic příjemného. Pusťte se radši do oprášení starých koníčků a znalostí.

Na který úplněk si musíte dát největší pozor vy?

Reklama

Související témata:

Načítám