Hlavní obsah

Kalhoty, které zúží a protáhnou nohy? Ty s puky!

Foto: indira's work, Shutterstock.com

Foto: indira's work, Shutterstock.com

Reklama

Ve světě plném trendů máte jednu jistotu. Elegantní kalhoty s puky z módy nikdy nevyjdou. Jedny takové nohavice jsou ve skříni nutnost. Jak si vybrat ty ideální?

Článek

Elegantní, ale pohodlné jako tepláky. Spousta kalhot s puky obsahuje elastan, tudíž se přizpůsobí postavě a jsou opravdu pohodlné. Bod pro ně. A hned přidáváme další. „Puky na kalhotech vám udělají skvělou službu, protože pomyslná linie na nohavicích vám opticky zúží a protáhne nohy. Hodí se tak pro všechny typy postav i velikosti,“ říká stylistka Bára Havlíková.

Jako základ šatníku

„Tmavší cigaretové kalhoty s puky jsou základním kouskem šatníku. Díky nim, lodičkám a saku vytvoříte fungující outfit na pracovní schůzku. Naopak s teniskami a mikinou se budete cítit skvěle na procházce v parku,“ vysvětluje nepostradatelnost těchto kalhot stylistka Irena Vokrojová. Jednoduše, unosíte je jak formálně, tak i sportovně.

Kancelářská kombinace se sakem a halenkou je možná na první pohled nuda, ale když sáhnete po pastelové barvě kalhot, máte rázem zajímavý outfit. Top kombinací letošního jara jsou tyhle kalhoty s oversized košilí nebo svetrovým tílkem a kardiganem.

Cigaretové, nebo široké?

Jak se orientovat ve střizích? Ten nadčasový cigaretový by měl končit těsně nad kotníky, nohavice se směrem ke kotníkům zužují a mají středně vysoký pas. Kalhoty s puky najdete ale i ve variantě straight nebo široké a do pasu.

„Aktuálně jsou trendy rozšířené střihy s délkou až na zem. Lichotí spíše vyšším ženám, ale v kombinaci s podpatky si je mohou užít i ty menšího vzrůstu. Právě díky prodloužené délce a vyvýšenému pasu budou působit vyšší. Rozšířené varianty nohavic kombinujte s kratšími topy,“ doporučuje Irena Vokrojová.

Bára Havlíková k nim doporučuje obout vždy boty s podpatkem. „Délka kalhot by měla být delší než u klasických, tak aby zakryla podpatky a skoro dosahovala země. Tím docílíte efektu dlouhých nohou a celkově opticky zúžíte postavu.“

Pokud řešíte maskování problémových partií, zvolte tmavší barvy, které opticky zúží oblast boků. Jestliže máte vystouplé bříško, vyhněte se u kalhot do pasu sámkům a páskům.

Cigaretové

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 549 Kč; Selected Femme, 1829 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 699 Kč; Esprit, 1699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Anna Field, 504 Kč, prodává Zalando; s.Oliver, 2499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Orsay, 599 Kč; Edited, 1249 Kč Foto: Archiv firem

Širší a rovné nohavice

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 599 Kč; Bershka, 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 799 Kč; Trendyol, 399 Kč, prodává ZootFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Object, 1459 Kč, prodává Zoot; Esprit, 2299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 499 Kč; Miss Selfridge, 619 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám