Hlavní obsah

Prodlouží a zeštíhlí siluetu: S čím nosit široké kalhoty?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Jestli se pořád bráníte nošení širokých nohavic, přesvědčíme vás, že děláte chybu. Dokážou leccos schovat, protáhnou a zeštíhlí siluetu a jsou trendy víc než kdy dřív. Kdo je nosí, s čím je nosí a jak je můžete nosit vy?

Článek

Victoria Beckham (44), vévodkyně Kate (37) nebo Nicole Scherzinger (40) – tři módní ikony a všechny tři mají oblibu v kalhotách, které jsou volné a široké.

Můžete vybírat z nejrůznějších střihů – culottes, palazzo, flared, paperbag. Slovník kalhot se za poslední sezony pěkně rozrostl a my tleskáme tomu, že slimky už nejsou jediné kalhoty, ve kterých si na módním poli neutrhnete ostudu. Jak si poradit se současným trendem širokých kalhot? Sestavili jsme čtyři outfity, ve kterých zazáříte.

Co je culottes, palazzo nebo flared?

Culottes jsou kalhoty, které končí v půli lýtek nebo nad kotníky. Palazzo označují ty nohavice, které jsou až na zem a jsou široké už od stehen. Flared jsou klasické zvonáče a slovo paperbag označuje kalhoty do pasu s vázačkou, které jsou většinou širší přes stehna a u lýtek se zužují. Zvonové kalhoty necháme pro dnešek stranou a zaměříme se na ty ve střihu rovném, palazzo a culottes – prostě ty, které jsou široké po celé délce, a které v obchodech rozhodně nepřehlédnete.

Široké kalhoty se sakem

Pravidlo číslo jedna u tohoto střihu kalhot je nekombinovat je s oversized vrškem, pokud nemáte míry jako modelky. A ani u nich to postavě příliš nelichotí. Lepší je zvolit projmuté, vypasovanější sako a nechat ho rozepnuté, aby byl vidět pas. Jedině tak nebudete působit „utopeně“ v záplavě látek. Druhé pravidlo zní – top zakasejte dovnitř.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Blejzr Only, 699 Kč, prodává e-shop About You, 2. Kalhoty H&M, 499 Kč, 3. Saténové tílko H&M, 349 Kč, 4. Lodičky Dorothy Perkins, 749 Kč, prodává e-shop Zoot, 5. Kabelka Orsay, 699 KčFoto: Archiv firem

Ležérně s trenčkotem

Široké nohavice se vám můžou zdát nekompatibilní s delšími přepásanými kabátky, ale uvidíte, že to bude vypadat stejně dobře, jako s vypasovanou bundičkou. Trenčkot (tyto jsou aktuálně na trhu) je univerzální jarní uniforma a nemusíte ho vynechávat ani v kombinaci s kalhotami tohoto střihu. Jestli pod něj oblečete tričko s potiskem nebo mikinu, je jen na vás.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Nepromokavý trenčkot Marks & Spencer, 1799 Kč, 2. Džíny Zara, 899 Kč, 3. Tričko Stradivarius, 179 Kč, 4. Tenisky Baťa, 1399 Kč, 5. Ledvinka Mango, 699 Kč, prodává e-shop AnswearFoto: Archiv firem

Culottes a džíska

Culottes sahají do půl lýtek nebo nad kotníky a jsou většinou vyrobené z prodyšné látky, stejně jako ty s potiskem citronů, které jsme vybrali my. Aby nohy vypadaly delší, doporučujeme podpatky, ale ke zkráceným kalhotám se hodí i trendy espadrilky nebo klasické mokasíny.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Žlutá džínová bunda Mango, 899 Kč, 2. Culottes Orsay, 799 Kč, 3. Tričko H&M, 249 Kč, 4. Espadrilky Aldo, 1935 Kč, prodává e-shop Eobuv, 5. Kabelka LYDC London, 899 Kč (původně 1199 Kč), prodává e-shop London StoreFoto: Archiv firem

Nebesky modrá

Jaro patří pastelovým a veselým odstínům a nebesky modrá je jedním z trendů této sezony, tak proč ji neukázat zrovna na kalhotách? Do těchto palazzo jsme se zamilovali na první pohled. Měly by sahat až skoro na zem a vždycky bude vypadat lépe, když si k nim obujete boty na podpatku. Křivky podtrhnete bundičkou do pasu, sáhněte například po semišovém nebo koženém křiváku.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Bunda H&M, 999 Kč, 2. Pastelově modré kalhoty Esprit, 1999 Kč, 3. Svetr z jemné pleteniny Mango, 699 Kč, 4. Lodičky Baťa, 799 Kč (původně 999 Kč), 5. Kabelka Bessie London, 949 Kč, prodává ZootFoto: Archiv firem

Nemáte dost módních tipů? Načerpejte inspiraci, jak nosit džínovou bundu nebo pudrové a nude odstíny, které tohle jaro letí.

Soutěž: Vyhrajte wellness pobyt pro dva!

Shodili jste s naším hubnoucím speciálem od ledna pár kil? Výborně! Právě teď totiž nadešla chvíle, kdy se můžete zapojit do naší soutěže! Až do 10. dubna máte možnost poslat nám na e-mail info.prozeny@firma.seznam.cz vaše dvě fotografie – před hubnutím a po něm – spolu s krátkým příběhem o vaší tříměsíční redukci. Na nejlepší čeká odměna: natočení motivační reportáže, v níž vypovíte svůj příběh, dále péče vizážistky a stylistky a portfolio od profesionálního fotografa. Ale pokud vás více nakopne hmotná odměna, pak se výherkyně může těšit na úžasný wellness pobyt – viz níže! Detaily a pravidla soutěže najdete zde.

Foto: Rezidence Zámeček

Vyhrajte relaxační pobyt v romantickém boutique hotelu Rezidence Zámeček v překrásných Františkových Lázních. Kromě ubytování se snídaní na dvě noci v dobovém pokoji Rudolph II. s postelí s nebesy se můžete těšit na 90minutovou masáž přímo ve svém hotelovém pokoji, ale také na vstup do wellness zařízení Aquaforum s bazény, vířivkou a saunou a využít můžete lázeňské kliniky v I. patře (jedná se o základní vstup pro dvě osoby do Aquafora, další služby je možné dokoupit)Foto: Rezidence Zámeček

Reklama

Načítám