Hlavní obsah

Modrá košile jako top trend jara, který unosíte už teď

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trend, který vynese na výsluní v podstatě základní kousek šatníku. Modrá košile bude nepostradatelnou součástí jarních outfitů! Pokud vám delší dobu leží ve skříni, teď přichází zase její čas. A pokud ne, poradíme, kde seženete tu pravou a jak ji nosit.

Článek

Modrá košile jako jeden z trendů letošního jara, na který ho pasoval zahraniční módní web Who What Wear. Potvrzením budiž to, že se objevila na modelkách na přehlídkovém mole u značek Dior, Etro nebo Fendi, právě na sezonu jaro/léto 2021.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Přehlídka značek Etro, Fendi a DiorFoto: Profimedia.cz

Bílá košile je základ. Ale modrá v sobě nese trochu víc ležérnosti, hravosti a také nádech pánského stylu. Proto, pokud nemůžete sehnat padnoucí košili v dámském, nebude na škodu se porozhlédnout i v pánském oddělení.

Jsem ráda, že prodlouženou světle modrou košili s mini proužky jsem neposlala z šatníku pryč. Mezitím, co jsem ji pár sezon nenosila (ani nevím proč), vyčkávala, až přijde zase její čas. A to je teď! Jaký střih bude ten váš?

Foto: Profimedia.cz

Modrou košili nosí i módní ikona Victorie Beckham (46). Zkuste to jako ona! Zleva: kombinace s kraťasy (s manželem Davidem Beckhamem, 45), ultra žensky s volánkovou sukní či ležérně v pánském styluFoto: Profimedia.cz

Vypasovaná a klasická

Košile klasického střihu, možná i s projmutím, se vám bude hodit pro nošení se sukněmi, do kterých ji pohodlně zakasáte. Pro extra business efekt ji noste s černou pouzdrovou sukní. Osobně mám ale tuhle košili nejradši v ležérnější verzi, a to nejlépe vystihne kombinace podle módní návrhářky Alexy Chung – s koženou sukní!

Nejklasičtější oxfordská košile je ta z bavlny a ve světle modré. Nebojte se ale ani průhledných prvků nebo proužků. A všimněte si, že tenhle odstín skvěle ladí s hořčicovou nebo koňakovou barvou!

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Inspirace podle modelky, návrhářky a moderátorky Alexy Chung (37) a ze street stylu na týdnu módy v MiláněFoto: Profimedia.cz

Střihy, co letí

Foto: Archiv firem

Zleva: Violeta by Mango, 799 Kč; s.Oliver, 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Esprit, 1690 Kč; Pepe Jeans, 1179 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Only, 799 Kč, prodává Zoot; Zara, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Stradivarius, 499 Kč; Massimo Dutti, 1595 KčFoto: Archiv firem

Prodloužená a oversized

Oversized střižená košile vám přijde vhod ve dnech, kdy se necítíte na módní kreace, ale potřebujete vypadat k světu. Noste ji k džínům i koženkovým legínám. Pro ozvláštnění zkuste jeden cíp zakasat, druhý nechat vykukovat, nebo udělejte uzel. Pokud je košile dost dlouhá, nebojte se ji přepásat. Nebo si pořiďte rovnou košilové šaty.

Foto: Profimedia.cz

Street style na týdnu módy v New Yorku a KodaniFoto: Profimedia.cz

Delší varianty v pruhované i jednobarevné

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 899 Kč; Mango, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Villa, 969 Kč, prodává About You; Kaffe, 2160 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Pull & Bear, 449 Kč; Reserved, 649 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Tommy Hilfiger, 1799 Kč, prodává Answear; Edited, 1829 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám