Hlavní obsah

Pozor na kamarádky, zlodějky mužů!

Foto: Thinkstock

I kamarádka vás může zraditFoto: Thinkstock

Reklama

Dáte za svoji kamarádku ruku do ohně? Jste si jistá, že by nikdy nesvedla vašeho partnera? Pak jste na omylu! Přítelkyně jsou ve většině případů za škodné! Poznejte díky našim radám, jestli si i vy nehřejete hada na prsou!

Článek

Mnohá z nás ví, že v rukou kamarádek se někdy skrývají neskutečně mocné a zákeřné zbraně. Vědí o vás všechno a mohou to použít, čehož se v některých případech vůbec neštítí. Mrknutím oka mají poměr s vaším partnerem a kalich hořkosti z dvojité zrady vás nechají vypít až do dna. Jistě, pokud to ti dva spolu budou takhle pytlíkovat, nestáli za to ani jeden, nicméně znaky, jak odhalit to, že se vůbec něco děje, jsou. Takže minimálně si aspoň ušetříte čas a odhalíte milostný trojúhelník dřív, než se jeho dva účastníci prozradí sami. Čeho si všímat, na co klást důraz? Důvěřuj, ale prověřuj!

Odhalte ji – krok za krokem!

Jestliže někde sedíte všichni tři a kamarádka natáčí své tělo směrem k vašemu partnerovi, nohy zkřížené, ruce s roztaženými prsty, je možné, že se chce zalíbit a udělat dojem. Je důležité udržovat kontakt s oběma a vměšovat se jim do rozhovoru. Na kamarádku házejte úsměvy a dívejte se jí do očí. Že partner patří k vám, stvrďte nějakým dotykem – uchopením za ruku, polibkem, pohlazením.

Signály prozradí, zda se náhodou něco neděje. Předstírejte, že vás kdesi v dáli něco upoutalo a zadívejte se tam. Neotáčejte však hlavu úplně na jinou stranu, nepřekračujte hranice svého zorného pole. Vrhání hlubokých pohledů, když se údajně nedíváte, je usvědčí. Když se někdo z nich začne dotýkat sám sebe – upravovat svůj zevnějšek, prohrabovat si vlasy, hladit krk nebo rty, dává najevo svůj chtíč v přítomnosti zakázaného ovoce – vašeho protějšku. Pokud je kamarádka zadaná a má vedle sebe svého partnera, i když tajně touží po tom vašem, při rozhovorech o sexu nebo vztazích se bude nápadně ke stálému milému vinout. Může ho i políbit, ale udělá to tak, aby si toho její nová oběť všimla (věnuje mu významný pohled). Říká tak: „Takhle bych tě teď líbala, kdybychom byli o samotě."

Další změna? Když máme zájem o osobu, kterou si v hloubi duše zakazujeme, zvolíme většinou obranný režim – přestaneme se k ní chovat přívětivě a mile, aby nedošlo k prozrazení našich pocitů. Máme na ni narážky, jsme odměření, škádlíme ji názory, proč a v čem je špatná. (Co se škádlívá, rádo se mívá, však to znáte.)

Foto: Thikstock

Nespoléhejte na věrnost svého partneraFoto: Thikstock

Prokoukněte jeho!

Pokud je váš partner vůči vaší kamarádce pevný jako skála, může se jevit v její přítomnosti trošku rozpačitě. Nemá zájem se s ní bavit, trup natáčí k vám, ignoruje její pohledy a nežene se do situací, ve kterých by jí musel být nablízku – nesedne si vedle ní v kině, autě, u stolu... Na jeho zájem ale ukazuje podprahové sbližování. Něco jako chování přes kopírák. Ona se napije, on to za chvíli udělá taky. Chodidla nebo ruce stáčí k ní jako květiny za světlem. I když se nakloní k vám, ponechá si aspoň jedno gesto na výraz své tajné náklonnosti, třeba nakročené chodidlo, popisuje Tracey Cox v knize Superflirt.

O narušení téhle touhy se můžete pokusit stejnými zbraněmi. Usmívejte se, přibližte se k němu, napodobujte jeho pohyby a vytáhněte nějakou historku, událost, která vás spojuje. „Pamatuješ, jak tenkrát...?" Ukazujete tak, že možná tušíte, co se děje. Ucukne-li nebo se odtáhne, je to zlé znamení – máte sokyni a stojíte před testem, co vaše kamarádství i partnerství vydrží.

Chcete jistotu? Tady je!

Abyste nabyla jednoznačné jistoty, zda před vámi sedí zrádce, otestujte si svoji tzv. kamarádku v situaci, kdy jste spolu jen vy dvě o samotě. Zaveďte řeč na svého partnera. Úplně nevinná debata o včerejším kině, večeři, která se vám pro něj nepovedla, může být klíčová. Pozorujte její reakce, tyhle ji prozradí:

  • minimálně gestikuluje
  • odpovídá nebo kývne hlavou trochu nastrojeně a nepřirozeně
  • otevřenou dlaní se nedotkne oblasti srdeční krajiny
  • začne mezi sebe a vás klást překážky (nápojový lístek, hrnek s kávou)
  • její černé svědomí prozrazují obranná gesta, v ničem vám však nebude odporovat
  • bude na ní znát, že si uleví, až změníte téma, a uvolněněji se rozpovídá.

A co vy? Už se vám stalo, že se vaše rádoby kamarádka pokoušela o vašeho partnera?

Reklama

Související témata:

Načítám