Hlavní obsah

Kapustové chipsy s rajčatovým dipem

Hodnocení:
(6)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Přestože se blíží plavková sezona, po večerech chroupete brambůrky? S tím je teď utrum! Máme pro vás lepší chipsy.

Ingredience pro:
1 plech
  • 1 kapusta
  • 2 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Z kapusty odstraňte středové košťály, natrhejte ji na pěticentimetrové kousky a rukama promíchejte s troškou oleje (listy stačí opravdu jen lehce pokrýt) a špetkou pepře, ale kapusta je pikantní i bez něj.

Krok 2: Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem (čím méně se budou plátky překrývat, tím budou chipsy křupavější) a pečte asi 20 minut na 150 stupňů Celsia do křupava a zlatova.

Krok 3: Hotové chipsy osolte a podávejte s dipem: rajčata spařte, oloupejte, odstraňte zrníčka a rozmixujte je se 4 lžícemi olivového oleje, solí a nadrceným česnekem (pro zjemnění neoloupané stroužky doporučujeme péct spolu s chipsy a do dipu je prolisovat až po upečení).

Pokud jste milovníkem kapusty, určitě vyzkoušejte naše další 3 skvělé recepty z kapusty, kterým neodoláte.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama