Hlavní obsah
2,8
(12)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Chroupete po večerech nezdravé brambůrky? S tím je teď utrum! Máme pro vás zdravější chipsy.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 1 ks kapusty
  • 2 ks rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Z kapusty odstraňte středové košťály, natrhejte ji na pěticentimetrové kousky a rukama promíchejte s troškou oleje (listy stačí opravdu jen lehce pokrýt) a špetkou pepře, ale kapusta je pikantní i bez něj.

02.

Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem (čím méně se budou plátky překrývat, tím budou chipsy křupavější) a pečte asi 20 minut na 150 stupňů Celsia do křupava a zlatova.

03.

Hotové chipsy osolte a podávejte s dipem: rajčata spařte, oloupejte, odstraňte zrníčka a rozmixujte je s olivovým olejem, solí a nadrceným česnekem (pro zjemnění neoloupané stroužky doporučujeme péct spolu s chipsy a do dipu je prolisovat až po upečení).

Pokud jste milovníkem kapusty, určitě vyzkoušejte naše další 3 skvělé recepty z kapusty, kterým neodoláte.

Související témata:

Načítám