Hlavní obsah

Kašmírové svetry: V neutrálních i výrazných barvách

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zima už o sobě dává především po ránu značně vědět, a proto je čas zařadit do podzimních outfitů hřejivé kousky. A za nás vedou jednoznačně kašmírové svetry. Máme pro vás 16 tipů.

Článek

Je drahá a luxusní, ale patří k investicím, které se rozhodně vyplatí! Řeč je o kašmírské vlně, která se získává z kašmírských koz. Perfektně se hodí především na kabáty, které v zimě krásně zahřejí. Nejvíce však využijete svetr. Přichystali jsme pro vás hned 16 základních kousků, které budete moci kombinovat s kalhotami i sukněmi. K šatům se bude hodit spíš delší kardigan na knoflíky, nebo s páskem.

Zapomeňte na ždímání i sušičku

Jediné úskalí (když pomineme jeho vyšší cenu), které kašmír skýtá, je péče o něj, protože je o trochu náročnější. Jemné a hebké vlákno má totiž tendence žmolkovatět, takže aby vám kašmírový svetr vydržel co nejdéle, je nutné se o něj správně starat. Základem je sledovat štítky, které vám napoví, že byste měli svetry prát ručně, či na nízkou teplotu a rozhodně je nedávat do sušičky. Zapomeňte i na žehlení. Ani sušení na slunci nedělá vlně dobře.

Pokud budete svetry prát ručně, což je pro ně nejlepší možnost, přidejte také šetrné prací prostředky, které jsou určené na vlnu. A svetry rozhodně neždímejte překrucováním, jinak byste brzy poničili strukturu jemných vláken. Vodu jen jemně vymačkejte rukama a ideálně rozložte svetr na savý ručník. Na šňůře by se vám zbytečně vytahal. Má-li vaše pračka program na praní vlny, lze prát kašmír i tam.

Rolák v přírodních tónech

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 2999 Kč. Cos, 3900 KčFoto: Archiv firem

Výrazné barvy

Foto: Archiv firmy

Oboje Marks & Spencer, 3499 KčFoto: Archiv firmy

Kulatý výstřih

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 2799 Kč. Mango, 3999 KčFoto: Archiv firem

Delší kardigan

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 4499 Kč. Esprit, 3999 KčFoto: Archiv firem

V podzimní khaki

Foto: Archiv firem

Zleva: Cos, 3510 Kč. Massimo Dutti, 3995 KčFoto: Archiv firem

S výstřihem do V

Foto: Archiv firem

Zleva: Massimo Dutti, 3295 Kč. Zara, 2999 KčFoto: Archiv firem

K sukni i kalhotám

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango Violeta, 2999 Kč. Gant, 4479 KčFoto: Archiv firem

S kapucí

Foto: Archiv firmy

Zleva: oboje H&M, 4499 Kč. 3999 KčFoto: Archiv firmy

Reklama

Související témata:

Načítám