Hlavní obsah
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Dokonalý dezert ke kávě? Vyzkoušejte rychlé kávové řezy, které chutnají s ostružinami dokonale. Těsto stačí nadrobit, náplň promíchat a koláč je během chvilky v troubě.

25 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu 15 × 20 cm
Těsto
  • 250 g hladké mouky
    1
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 ks žloutků
    3
  • 80 g cukru
  • 100 ml kávy espresso
  • 130 g másla
    7
K dokončení
  • 500 g měkkého tvarohu
    7
  • 1 ks vejce
    3
  • 180 g cukru
  • 1 hrst ostružin
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do mísy nasypejte mouku, cukr a kakao. Promíchejte a přidejte pokrájené máslo, vejce a žloutek. 

02.

Pomocí prstů vytvořte drobivou směs. Nasypejte ji na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte ji vychladlou kávou.

03.

Tvaroh prošlehejte s cukrem a vejcem. Lžící nanášejte náplň po částech na těsto a pak ji zlehka rozetřete. Ostružiny trochu rozmačkejte vidličkou a dejte je na tvaroh. 

04.

Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 30 až 35 minut. Vychladlý moučník krájejte na řezy a podávejte s kávou.

Nebaví vás zadělávat těsto? Vyzkoušejte skvělé vločkové drobenkové řezy bez mouky anebo vynikající koláč z drobenkového těsta s mákem, tvarohem a švestkami.

Načítám