Hlavní obsah

Pudinkové řezy s ostružinami

Hodnocení:
(579)
Foto: Jan Přibylský
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Vanilkový pudink je výborný dezert sám o sobě. Když ho ale dáte dohromady s nadýchaným piškotovým těstem a ostružinami, máte na stole jednoduchý božský koláč!

Ingredience pro:
12 porcí
Na těsto
  • 250 g hladké mouky
  • 130 g cukru krupice
  • 4 vejce
  • 100 ml oleje
  • 50 ml podmáslí
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
Na dohotovení
  • 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
  • 400 ml mléka
  • 2 lžíce cukru
  • ostružiny
Článek

Postup

Krok 1: Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a šlehejte, dokud nevznikne světlá a nadýchaná pěna. Postupně do ní přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, olej a podmáslí. Ušlehejte hladké těsto a nalijte ho na středně velký plech s vyšším okrajem. 

Krok 2: Do rendlíku nalijte mléko, přidejte cukr a pudinkový prášek. Vše prošlehejte metličkou a za stálého míchání uvařte hustý krém. Nechte ho jen mírně vychladnout a lžící ho pak nanášejte na těsto. 

Krok 3: Nakonec pudink ozdobte opláchnutými ostružinami. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi půlhodinku. Na řezy koláč krájejte až zcela vychladlý.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama