Hlavní obsah
2,9
(1299)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Koláče s tvarohem jsou moc oblíbené a tenhle se navíc připravuje velmi netradičně – nemusíte vyrábět lité, kynuté ani žádné jiné těsto a nepotřebujete váhu. Tenhle sypaný koláč na plech se spojí až během pečení a je neobyčejně vláčný.

10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáč
Sypká část
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 150 g másla
Vlhká část
  • 3 kelímky plnotučného tvarohu
  • 3 ks vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrst rozinek
Na pečení
  • 2 lžíce másla
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 170 stupňů. Připravte si větší pekáč (použila jsem rozměr 30 × 42 cm) a hrnek o objemu 420 ml.

02.

Ve větší míse důkladně smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Umíte správně používat kypřicí prášek do pečiva?

03.

Na náplň smíchejte v jiné míse ruční metlou tvaroh, cukr, mléko, vejce, rozinky a citronovou šťávu a kůru

04.

Pekáč důkladně vymažte máslem. Na dno vsypejte dva hrnky suché směsi, urovnejte a vylijte na ni tekutou tvarohovou směs. I tu urovnejte a na na ni nasypejte zbytek moučné směsi. Navrch koláč poklaďte máslem nakrájeným na plátky.

05.

Koláč pečte zvolna asi 50 minut, na povrchu se vytvoří křupavá zlatá krustička. Nechte ho zcela zchladnout a teprve pak ho nakrájejte. 

Reklama

Načítám