Hlavní obsah

Kdo je sexuálně inteligentnější? Muži nebo ženy?

Foto: Thinkstock

Co myslíte, jsou sexuálně inteligentnější ženy, nebo muži? Náš článek vám odpovíFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvrdí se, že muži mají k sexualitě mnohem blíž než ženy. Dva výzkumníci se rozhodli odhalit pravdu a díky experimentu zjistili i to, které pohlaví je v intimitě zběhlejší a inteligentnější! Tipnete si?

Článek

„Na sex prý myslíme asi každou desátou minutu, někdo pořád,“ říká sexuolog Zlatko Pastor s tím, že pro sex a city se vedly války. Asi je to i logické.

„U mužů je pohlavní touha obvykle silnější. Vlivem hormonů jsou podnikavější a v sexu průbojnější. Ženy spíše určují meze, vymezují hranice, dávají šanci,“ popisuje ve své knize Tajemství ženské sexuality. Ale to neznamená, že dámy patří mezi upejpavé puťky, které o sexu nic nevědí! Ba naopak.

Sociální psycholožka Shree Dukes Conrad a profesor psychologie Michael A. Milburn, oba z Massachusettské univerzity v Bostonu, patří mezi výzkumníky, kteří zorganizovali průlomovou studii se zaměřením na sexuální IQ. Co zjistili?

Rovnost mužů a žen není jen iluze

„Cílem projektu sexuální inteligence bylo zjistit rozdíl mezi bohatým, naplňujícím a bezproblémovým sexuálním životem na jedné straně a neuspokojivým, či dokonce destruktivním na straně druhé,“ nechali se slyšet odborníci v publikaci se shodným názvem, tedy Sexuální inteligence, s tím, že nejprve rozdali dotazníky téměř pěti stovkám lidí, kteří spadali do věkových kategorií od osmnácti do čtyřiašedesáti let.

Tyto dotazníky a následné osobní rozhovory odhalily pravdu o sexuálních vědomostech a emocích jedinců. Existují rozdíly mezi muži a ženami? Ano, ale nepatrné!

Foto: Thinkstock

Umění naslouchat přání druhého patří k sexuální inteligenci. Umíte to vy více než váš partner?Foto: Thinkstock

Dravost i průbojnost pro každého

Šedesát procent účastníků výzkumu se nechalo slyšet, že muži podle nich mají silnější sexuální pud a touhu. Skutečnost je taková, že ženy uváděly stejnou frekvenci pohlavního styku jako muži! Takže žádné, že ženy se vymlouvají, aby nemusely mít sex! Obě pohlaví jsou na tom, aspoň co se týče frekvence a chutí, stejně!

Ostatně, to dokládá i výzkum profesorky Mary Beth Oliver z virginského polytechnického ústavu v Blackburgu ve Virginii a její kolegyně Janet Shibley Hyde z Wisconsinské univerzity v Madisonu, kterou uveřejnil odborný časopis Psychological Bulletin.

Tak jde čas

Tyto dámy analyzovaly 177 výzkumných studií zaměřených na genderové rozdíly v sexualitě, a to od roku 1960 po současnost. Přišly na to, že rozdíly ve frekvenci pohlavních styků jsou malé. A i to málo se časem stírá. (V pozdějším věku se všichni milují stejně často, a tudíž mají i podobné zkušenosti a podmínky.) Ovšem četnost pohlavních styků „nedělá“ inteligenci!

Foto: Thinkstock

Pravda odhalena! Ženy jsou na tom s milostnou vzdělaností lépe než mužiFoto: Thinkstock

Vyšší IQ náleží ženám!

„Nápadný rozdíl, který jsme mezi muži a ženami přece jen objevili, je výrazný rozdíl ve výši sexuální inteligence. Ženy jsou obecně sexuálně inteligentnější než muži, jak celkově, tak konkrétně na poli vědeckého poznání. Znamená to, že ženy, které jsme prověřili, mají více poznatků o lidské sexualitě a jsou lépe vybaveny k tomu, aby tyto znalosti převáděly do praxe,“ šokují výše zmínění vědci a dodávají, že ženy jsou také schopné prohlédnout mýty o sexu v přítomné kultuře, kdežto muži naopak věří nejrůznějším bludům. (To vysvětluje popularitu porna.)

Jak se pozná postelový vědátor?

Podle zmíněných odborníků ke třem zásadně důležitým složkám, které tvoří sexuální inteligenci, patří znalost sexuality, vědomí o našem tajném sexuálním já a schopnost komunikace s druhými.

Sexuálně inteligentní lidé se pokoušejí porozumět tomu, jak je chování a postoj partnera ovlivněn tím, co se dozvěděl a naučil. Patříte-li k těmto jedincům, tak gratulujeme! Oslavte to třeba… sexem!

Foto: archiv firem

Sexuální inteligence se může projevit i tím, jak sexy a svůdně se pro svého partnera obléknete. Co takhle nějaké krajkové prádlo?Foto: archiv firem

A kdo je sexuálně inteligentnější právě u vás doma?

Reklama

Načítám