Hlavní obsah

My máme jasno: Jak moc má o sebe muž pečovat, aby nebyl jako holka?

Foto: Thinkstock

Muž má být především čistotný, ostatní je diskutabilníFoto: Thinkstock

Reklama

Holí si nohy i podpaží, chodí na kosmetiku, ke kadeřníkovi, na manikúru a nebojí se ani plastických chirurgů. A nemyslím tím ženy, ale muže! Tedy jsou to vůbec ještě muži?

Článek

Chlap má prý smrdět i z fotky. To je samozřejmě blbost a muž, který tohle praktikuje, není muž, ale čuně. Na tom se nejspíš shodne většina žen. Ale je fakt v pořádku, když si chlap holí nohy leckdy častěji než jeho žena, když každé úterý chodí na manikúru a každou první středu v měsíci má vyčleněnou na kadeřníka? Já si tím tedy jistá nejsem.

Tohle mě děsí

Od muže očekávám jakýsi základ, hygienické návyky a úctu k druhým, kterou projeví například tím, že si pravidelně mění spodní prádlo, sprchuje se a kamarádí se s antiperspirantem a ideálně i nějakým dobrým parfémem. Trocha toho vkusu samozřejmě také neškodí, ale koneckonců není zas tak těžké vysvětlit mu, že ponožky v sandálech nevypadají nejlépe a že fialová košile se s oranžovým svetrem poněkud tluče.

Foto: Thinkstock

Kosmetika, kadeřník, manikúra. Jsou to u pánů opravdu nutné procedury?Foto: Thinkstock

Zbytek už ve mně ale vyvolává smíšené pocity, vlastně mě i trochu děsí. Při představě, že nohy mého muže budou hladší než ty moje, protože na rozdíl od něj já už si týden zapomínám koupit novou žiletku, mi naskakuje husí kůže. Stejně tak si nedovedu představit, že by mi můj muž řekl: „Pojď, omrkneme obchody, už mají nové kolekce oblečení.“ A v žádném případě bych nesnesla, kdyby místo sledování formulí v televizi vyrazil na kosmetiku. Doslova by mě děsilo, jestli on není víc ženská, a já víc chlap!

Změkčilí šamponi?

Nezastávám sice ten názor, že chlap, který se holí v podpaží nebo o sebe jinak „nestandardně“ pečuje, je nutně okamžitě teplý nebo změkčilý, případně prostě nafrněný šampon. Vím, že to může být pod tou krásnou slupkou vlastně větší chlap a drsňák než kdokoli jiný.

Jenže bohužel to není vidět. A je to stejné, jako když se říká, že každá žena je vlastně hezká, jen kdyby se uměla upravit. To je sice pravda, ale co je to platné, když se daná dáma jednoduše neupraví. Její krása prostě není vidět!

Foto: Thinkstock

Slušivý sestřih neuškodí, ale hlavně by se to nemělo přehánětFoto: Thinkstock

Chlapům, co je chlapské

A taky si myslím, že všechny ty návštěvy kadeřníků a kosmetiček, prolézání obchodů, hodiny strávené před zrcadlem ubírají mužům čas na chlapské věci. Chlapi podle mě nemají vysedávat jednou týdně na manikúře, ale s kamarády u piva. Nemají sledovat nejnovější módní trendy, ale mají se vyznat v autech, aby své ženě uměli vyměnit pneumatiku, ne jí poradit, že broskvová se letos nenosí.

Chlap má být chlapem, žena ženou. A jakékoli pokusy o vměšování se do světa druhého pohlaví podle mě nefungují. Tak jako nevypadá dobře žena, která umí zuby otevřít lahváče, nevypadá dobře chlap s natáčkami.

Samozřejmě to hodně zobecňuji a uvádím extrémní případy, ale nejspíš pochopíte, o co mi jde. Příroda to nějak vymyslela, tak se ji nesnažme přechytračit. I tady platí to obligátní „všeho s mírou“. A fakt tím nemyslím, že by si váš manžel měl se svým kamarádem Mírou dopřát omlazující pleťovou masku.

A co vy? Jste pro, aby o sebe muži tak vehementně pečovali?

Reklama

Načítám