Hlavní obsah

Když teplo sluší aneb Tyhle trendy vás zahřejí a vypadají fantasticky

Foto: VERSUS studio, Shutterstock.com

Foto: VERSUS studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zzzima! Nebojte, stylově se oblékat můžete i bez toho, aby vám drkotaly zuby. Zapomeňte na úsloví o frajeřině, která studí, a podívejte se, jakými módními kousky se můžete zahřát. Máte v šatníku svetrové šaty s rolákem nebo trendy mikinu?

Článek

Nenechte se odradit klesajícími teplotami a nepřestávejte si s módou hrát. V chladných měsících mívají ženy tendence vyšachovat ze hry šaty i sukně, k podobnému kroku ale není důvod – pokud se tedy nehodláte brodit půl dne sněhem...

Šaty, které nebudete chtít odložit

Přestože se nemusíte vzdávat ani klasických modelů, v mrazivých dnech vám bude nejpříjemněji v teplých svetrových šatech. A tím spíš, když budou mít rolák! Máte kozačky nad kolena? Určitě je k šatům obujte – tato kombinace vypadá neuvěřitelně stylově. Alternativou mohou samozřejmě být i kotníčkové boty, včetně těch nízkých. A mimochodem, dobře si prohlédněte čepici, které se říká „baker boy“ alias pekařova. Tento aktuální doplněk vlastní téměř každá módní blogerka.

Foto: archiv firem

Na foto: 1. kabát H&M, 1799 Kč; 2. kozačky nad kolena Zara, 1599 Kč; 3. svetrové šaty H&M, 999 Kč; 4. čepice Zara, 499 Kč; 5. set prstenů Bershka, 249 Kč; 6. batoh Mango, 599 KčFoto: archiv firem

Zimní kytice

Květinové motivy nepatří jen k létu, stejně jako lehký tyl. Vrstvené sukně zaplavily obchody po úspěšné kolekci návrhářky Marii Grazii Chiury pro Dior (ano, právě tam se narodil i trend feministických nápisů na tričkách) a snadno je můžete nosit i v zimě. Lehoučké sukni totiž sluší kontrasty. Vytáhnout k ní tak můžete jak mikinu, tak i pořádně teplý svetr nebo rolák, a abyste se ujistily, že vám opravdu nebude chladno, přidejte punčocháče a klidně i kozačky.

Slavit můžete také návrat péřovek – v této sezoně patří k naprostým módním jedničkám. Pravidlo pro jejich výběr je jednoduché: čím jsou nadýchanější a objemnější, tím lépe. Jestli v nich hodláte chodit celou zimu, pamatujte, že nejlépe vypadají s protichůdnými prvky. Spojení bundy s šaty nebo sukní vám dnes posvětí každý stylista.

Foto: archiv firem

Na foto: 1. bunda H&M, 999 Kč; 2. kožené kozačky Zara, 4299 Kč; 3. mikina Lindex, 499 Kč; 4. vrstvená sukně H&M, 999 Kč; 5. set prstenů H&M, 149 Kč; 6. kabelka Parfois, prodává Zoot, 529 KčFoto: archiv firem

Mikiny neschovávejte „na doma“

Až budete chtít na chvíli opustit svetry, vyměňte je za ještě příjemnější mikiny, které se nosí už několik sezon. Samozřejmě nemluvíme o letitém kousku, který vás zahřívá doma. Stylové mikiny najdete úplně všude a nebojte se sáhnout ani po těch s kapucí. Nechcete-li vypadat, že míříte na sport, chytře je kombinujte s ženskými prvky, jako jsou sukně, podpatky nebo šaty. Společnost mikiny svědčí například i oblíbeným koženým sukním. Líbí?

Foto: archiv firem

Na foto: 1. kabát H&M, 2999 Kč; 2. kožené boty Topshop, 2460 Kč; 3. mikina Tommy Hilfiger, prodává Zoot, 3749 Kč; 4. kožená sukně H&M, 4499 Kč; 5. kožená kabelka Botkier, prodává Nordstrom, 4557 Kč; 6. punčocháče Lindex, 149 KčFoto: archiv firem

Džíny v novém

Cítíte se nejpohodlněji v džínách? Pořiďte si alespoň jedny zdobené. Pak už jen stačí přidat jakýkoli jednoduchý vršek. Chcete-li držet krok s trendy, vyzkoušejte i barevné kotníčkové boty – když si prohlédnete zahraniční streetstylové fotky, uvidíte spoustu a spoustu červených párů. V módě jsou i kabátky z umělé kožešiny, které nemusejí být ani zdaleka jen krátké a objemné.

Zapomínat byste neměly ani na pokrývky hlavy, přičemž vaše zdraví není jediným argumentem pro – čepice všeho druhu patří momentálně mezi módní hity.

Foto: archiv firem

Na foto: 1. kabát H&M, 2999 Kč; 2. boty Topshop, 2180 Kč; 3. svetr Topshop, 1220 Kč; 4. džíny H&M, 899 Kč; 5. čepice Kate Spade, prodává Nordstrom, 1565 Kč; 6. kabelka Zara, 1599 KčFoto: archiv firem

A co nosíte v zimě rády vy?

Reklama

Načítám