Hlavní obsah

Stylová plus size móda: Slušet vám budou kalhoty do pasu i květované šaty

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Křivky a módní trendy? Tyto pojmy jdou dohromady lépe, než byste byly řekly! Zapomeňte na záplavu černé či na beztvaré kusy a podívejte se, jak stylově můžete s plnější postavou vypadat.

Článek

Nebudeme vám slibovat oblečení, které vám ubere tři konfekční velikosti. Jasně, všechny víme, jak umí tmavá barva zeštíhlit, nebyla by ale nuda spoléhat jen na ni? Zkuste místo neustálé kamufláže zvolit oblečení, které bude svědčit vašim křivkám, a nebojte se ukázat, že máte širší boky, větší zadek nebo silnější stehna. Váš šatník tak získá úplně jiný náboj. Samozřejmě si ale ohlídejte to, aby vám jednotlivé kousky neškodily – jakmile vás někde přeřezávají nebo zdůrazňují každý nedostatek, pryč od nich. Plus size inspiraci pro vás připravila stylistka Mariya Patrovská.

Změna taktiky

Strategie nuceného schovávání křivek se nevyplácí. Pokud nejste zrovna učebnicové jablko, kterým tento střih často nesvědčí, odneste si do kabinky širší moderní kalhoty, zdůrazňující pas. Pozor, zkrácená délka má schopnost opticky zkrátit postavu, potřebným doprovodem jsou proto podpatky. U kalhot tohoto typu je ideální tričko zastrčit dovnitř, přidat můžete i stylové sako, přes které v zimě pohodlně přehodíte kabát.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: kalhoty (H&M, 699 Kč), triko (Topshop, 599 Kč), sako (H&M, 1499 Kč), boty (Aldo, 2399 Kč), kabelka (Aldo, 1499 Kč), hodinky (Bijou Brigitte, 1099 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Košile jinak

V šatníku se vyplatí mít také dlouhou košili nebo košilové šaty, které můžete nosit jak s úzkými kalhotami, tak i samostatně. Vyzkoušejte tip stylistky Patrovské a nechte spodní část porozepnutou. Lichotivé umí být i křiváky, které v této sezoně často lemuje beránek.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: prodloužená košile (Lindex, 999 Kč), džíny (Mango, 899 Kč), bunda (Topshop, 2499 Kč), boty (Aldo, 2399 Kč), kabelka a batoh v jednom (MAX&Co., 4700 Kč), náušnice (H&M, 349 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Přidejte barvu

S větší konfekční velikostí je důležitější než kdy jindy mít zásobu oblíbených kousků, na které se můžete za každých okolností spolehnout. Černou sukni a světlý huňatý svetr můžete nosit v nejrůznějších obměnách do aleluja! A protože je letošním trendem číslo jedna červená, stylistka v této barvě vybrala huňatý límec a boty. Mimochodem, pokud máte problém s dopnutím kozaček kvůli silnějším lýtkům, letos budete mít výběr snadnější. V nových kolekcích je totiž spousta bot s volnějším střihem.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: sukně (Marks & Spencer, 1999 Kč), svetr (H&M, 1799 Kč), kabelka (Aldo, 1399 Kč), kožené boty (Mango, 3499 Kč), límec z umělé kožešiny (Orsay, 699 Kč), punčocháče (Lindex, 249 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Nezvyklé společenství

Kombinace šatů a kalhot je v kurzu! Znovu. Trend, který jste dost možná nosily v devadesátých letech, je zpátky a vy tak můžete začít párovat své oblíbené kousky. Nejsnáze se vám bude pracovat s úzkými džínami, kterým budou svědčit nejrůznější typy šatů. Zároveň je to super způsob, jak se dají v zimě unosit i lehčí modely, které byste normálně nechaly odpočívat až do jara.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty (H&M, 1999 Kč), džíny (Lindex, 1399 Kč), boty (Topshop, 2499 Kč), kabát (Apriori, prodává Van Graaf, 5498 Kč), náušnice (Bijou Brigitte, 199 Kč/set)Foto: Greta Blumajerová

Kabát s velkým K

Ať si na sebe obléknete cokoli, kabát ze hry jistě nevynecháte (pokud ho tedy zrovna nevystřídá bunda). Proto si dejte při jeho výběru záležet a vyberte si kousek, který vás bude opravdu bavit a zpříjemní vám zimu. My hlasujeme pro výrazné barvy! À propos, pokud nedáte dopustit na pyžamový trend, můžete si pořídit komplet, který je vhodný i pro chladnější polovinu roku. V nových kolekcích najdete kalhoty, které jsou pevnější a teplejší než letní saténová verze.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: košile (Marc Cain, prodává Van Graaf, info o ceně v obchodě), kalhoty (Marc Cain, prodává Van Graaf, info o ceně v obchodě), kabát (Topshop, 3799 Kč), boty (Puma, prodává Humanic, 1799 Kč), kabelka (Tosca Blu, 4600 Kč), prsteny (Aldo, 399 Kč/set)Foto: Greta Blumajerová

Náš tým a poděkování

  • Styling - Maryia Patrovská
  • Vizáž - Janka Letková
  • Modelka - Anna Caldrová
  • Nová scéna Národního divadla - Národní 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz

Který outfit u vás nejvíce zabodoval? Napište nám.

Reklama

Načítám