Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

K pečené drůbeži se tradičně připravují bramborové nebo houskové knedlíky nebo špenát. Chcete příště svoji pečínku trochu ozvláštnit? Zkuste kedlubnové zelí!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 100 ml vody
  • 2 lžíce bílého vinného octa
    12
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks cibule
  • 3 ks kedlubny
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Kedlubny oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.

02.

Na oleji nechte zesklovatět cibuli nakrájenou najemno. Když změkne, přidejte k ní nastrouhané kedlubny, promíchejte a za občasného míchání nechte společně restovat.

03.

Pak směs zalejte 100 ml vody a nechte probublávat, dokud se přebytečná voda nevyvaří. Nakonec kedlubnové zelí dochuťte solí, pepřem, cukrem a vinným octem, promíchejte, nechte pár minut odpočinout a podávejte.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie677,69 kJ
Bílkoviny3,17 g
Tuky7,33 g
Sacharidy20,73 g
Sůl0,34 g
SAFA3,6 g
Vláknina4,04 g
Cukry16,39 g
Související témata:

Načítám