Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Kedlubny a ředkvičky se zakysanou smetanou chutnají nejlépe s celozrnným pečivem nebo žitným chlebem.

15 min.
Příprava
1 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 6 ks kedlubny
  • 2 svazky ředkviček
  • 250 ml zakysané smetany
    7
  • 50 g tvrdého sýra
    7
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1/2 lžičky soli
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Mladé kedlubny oloupejte, nahrubo nastrouhejte. 

02.

Promíchejte je se sýrem nastrouhaným na jemném struhadle. 

03.

 Osolte, promíchejte se zakysanou smetanou a ochuťte cukrem a citronovou šťávou.

04.

Nakonec přidejte omyté a na plátky nakrájené ředkvičky. Salát nechte asi hodinu odležet v chladničce.

Připravte si kedlubnovou pomazánku i vy.

Načítám