Hlavní obsah

Kedlubnový salát s ředkvičkami a zakysanou smetanou

Hodnocení:
(19)
Foto: Archiv redakce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
1 minuta
Náročnost
nízká

Kedlubny a ředkvičky se zakysanou smetanou chutnají nejlépe s celozrnným pečivem nebo žitným chlebem.

Ingredience pro:
4 porce
  • 6 kedluben
  • 2 svazky ředkviček
  • 250 ml zakysané smetany
  • 50 g tvrdého sýra
  • citronová šťáva
  • cukr
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Mladé kedlubny oloupejte, nahrubo nastrouhejte. 

Krok 2: Promíchejte je se sýrem nastrouhaným na jemném struhadle. 

Krok 3:  Osolte, promíchejte se zakysanou smetanou a ochuťte cukrem a citronovou šťávou.

Krok 4: Nakonec přidejte omyté a na plátky nakrájené ředkvičky. Salát nechte asi hodinu odležet v chladničce.

Připravte si kedlubnovou pomazánku i vy.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek