Hlavní obsah

Vajíčková pomazánka podle Dity P.

Hodnocení:
(725)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
8 minut
Náročnost
nízká

Pomazánka je skvělá věc – hodí se na snídani, i k jednoduché večeři nebo třeba jako svačinka na školním výletě.  Vyzkoušejte vajíčkovou pomazánku podle Dity Pecháčkové.

Ingredience pro:
4 porce
Pomazánka
  • 6 vajec
  • 1 kelímek pomazánkového másla
  • 2 lžíce majonézy
  • pažitka
  • sůl
  • čerstvý mletý pepř
K podávání
  • chléb
  • ředkvička
Článek

Postup

Krok 1: Vejce opatrně vložte do kastrůlku se studenou vodou a dejte vařit.

Krok 2: Za 8 minut od chvíle, kdy voda začne vřít, jsou vejce uvařená. Rychle je zchlaďte pod studenou tekoucí vodou, aby šla snadněji loupat.

Krok 3: Vejce oloupejte a oddělte žloutky od bílků. 

Krok 4: Žloutky utřete s pomazánkovým máslem a majonézou. Bílky nasekejte na kostičky a promíchejte s utřenými žloutky.

Krok 5: Přidejte pažitku, osolím, opepřím, namažu na čerstvý chléb a jím s ředkvičkami.

Do pomazánky můžete přidat i avokádo.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.