Hlavní obsah
2,9
(806)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pomazánka je skvělá věc – hodí se na snídani, i k jednoduché večeři nebo třeba jako svačinka na školním výletě.  Vyzkoušejte vajíčkovou pomazánku podle Dity Pecháčkové.

15 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Pomazánka
  • 6 vajec
  • 1 kelímek pomazánkového másla
  • 2 lžíce majonézy
  • čerstvá pažitka
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
K podávání
  • chléb
  • ředkvička
Článek

Postup

01.

Vejce opatrně vložte do kastrůlku se studenou vodou a dejte vařit.

02.

Za 8 minut od chvíle, kdy voda začne vřít, jsou vejce uvařená. Rychle je zchlaďte pod studenou tekoucí vodou, aby šla snadněji loupat.

03.

Vejce oloupejte a oddělte žloutky od bílků. 

04.

Žloutky utřete s pomazánkovým máslem a majonézou. Bílky nasekejte na kostičky a promíchejte s utřenými žloutky.

05.

Přidejte pažitku, osolím, opepřím, namažu na čerstvý chléb a jím s ředkvičkami.

Do pomazánky můžete přidat i avokádo.

Reklama

Související témata: