Hlavní obsah

Kirstie (17): Vážím 165 kilo, a připadám si krásná!

Foto: isifa

Kirstie ve svých sedmnácti letech váží 165 kg, přesto si připadá atraktivně. Sebevědomí jí zvedl i její přítelFoto: isifa

Reklama

Je jí sedmnáct, nosí velikost oblečení 60 a váží 165 kilogramů. Přesto si chce Britka Kirstie Mouncey splnit svůj sen a stát se královnou krásy. O korunku bojuje v ojedinělé mezinárodní soutěži krásy určené silně obézním ženám!

Článek

Mezinárodní soutěž krásy nazvaná Miss Big Beautiful Woman (Miss velká krásná žena) je jediná svého druhu. Aby Kirstie titul získala, musí porazit dalších tři sta podobně obézních dívek. Ovšem už teď má dvě prvenství jistá – je v celé soutěži nejmladší a zároveň i nejsilnější!

Cítím se být krásná

„Vážím víc než 165 kilogramů, přesto se cítím krásná a šťastná,“ hlásá sedmnáctiletá Britka do médií. Psal o ní magazín Daily Mail, The Sun a objevila se i v televizi.

„Možná jsem morbidně obézní, ale naučila jsem mít ráda sama sebe a chci dalším podobně silným teenagerkám dokázat, že i ony jsou krásné,“ tvrdí Kirstie s tím, že rozhodně nechce propagovat obezitu. Jde jí jen o pozitivní vzkaz všem ženám, které nejsou spokojené se svou postavou, cítí se tlusté a ošklivé.

Foto: The Sun

Obézní teenagerka nemá potřebu se svou váhou něco dělat, nejvíc touží po korunce královny krásyFoto: The Sun

I ony mají podle Kirstie právo na to cítit se fajn a splnit si své sny. „Já už jako malá snila o tom, že se stanu královnou krásy. Nyní si svůj sen mohu splnit, a to jen díky soutěži, která uznává, že i tlusté ženy mohou být přitažlivé. Nechci lidi podporovat v tloustnutí, nedělám reklamu obezitě. Ale extrémně vyhublé ženy v běžných soutěžích krásy také nikdo nekritizuje, proto podle mě není fér, aby se společnost snažila o to, aby se ženy jako já cítily špatně jen proto, že jsou obézní,“ dodává Kirstie.

Naráží tak například na modelku Kate Moss, která byla na začátku své kariéry naopak extrémně hubená. Jaká byla její cesta na nejprestižnější světová mola? Podívejte se na epizodu pořadu Sexuální idoly století televize Stream.cz

Léta kvůli váze trpěla

Dnes vypadá Kirstie jako sebevědomá žena, která si ze své šílené váhy rozhodně vrásky nedělá. Ovšem nebylo tomu tak vždy.

Přibírat začala v šesti letech, poté, co jí zemřel otec. Právě v jídle utápěla svůj žal. V deseti letech vážila už sedmdesát kilogramů, ve čtrnácti letech už neuvěřitelných 127 kilogramů. Není asi překvapivé, že se stala terčem šikany, a to jak fyzické, tak slovní. Bohužel každá urážka, každý útok nutil Kirstie, aby jedla. „Čím na mě byly děti zlejší, tím víc jsem jedla. Právě jídlo mi dávalo pocit jistoty a bezpečí. Samozřejmě jsem se styděla jíst před lidmi, proto jsem se cpala vždycky někde schovaná a potají,“ vzpomíná Kirstie.

Foto: isifa

Kirstie se ještě nedávno trápila všemožnými dietami, ale nic nefungovalo. Nyní už je prý se svým tělem srovnaná a má ho rádaFoto: isifa

A tak stále přibírala a útoky na její osobu neustávaly. „Děsila jsem se například hodin tělocviku, protože jsem se musela před ostatními dívkami svléct. Proto jsem se vždycky zabarikádovala na záchodě a tam se sama převlékla do sportovního oblečení. Dívky umí být hodně kruté a já byla snadný cíl,“ říká Kirstie.

V patnácti letech se proto rozhodla, že zhubne. Začala zkoušet všemožné diety, ale nic nezabralo. „U ničeho jsem dlouho nevydržela. Jakmile jsem byla smutná, měla jsem za sebou špatný den, utíkala jsem k jídlu. Takže cokoli jsem zhubla, okamžitě jsem zase nabrala,“ vypráví Kirstie.

Co ji změnilo? Šaty a nový přítel

Bylo tedy více než logické, že Kirstie doslova děsil blížící se maturitní ples. Ale poté, co utratila skoro deset tisíc za fialové saténové plesové šaty, se její obavy rozplynuly. „Vzpomínám, jak jsem na sebe koukala do zrcadla a říkala si, že je to nádhera. Všichni okolo mě chválili, jak mi to sluší. Tehdy jsem se smířila s tím, jaká jsem,“ vypráví Kirstie.

Foto: The Sun

Alex Kirstie miluje takovou, jaká je, pro obézní ženy měl prý vždy slabostFoto: The Sun

Dalším důvodem nově nabyté sebedůvěry je devětadvacetiletý Alex, Kirstiin nový přítel. Seznámili se na internetové seznamce, která se specializuje na obézní ženy. Zhruba měsíc si jen psali, pak ale došlo i na osobní setkání. „Byla jsem strašlivě nervózní, ale dopadlo to skvěle. Alex je moje spřízněná duše, miluje mě se vším všudy,“ chlubí se Kirstie.

Pravdou je, že Alex obdivuje velké ženy. „Vážně miluji obrovské ženy, jsou nádherné. Kirstie má pro mě navíc zvláštní lesk. Samozřejmě se trochu bojím o její zdraví, ale ona má především zdravou mysl, a od toho se odvíjí všechno ostatní,“ tvrdí Alex.

Myslíte, že může být Kirstie skutečně šťastná a spokojená? Co si myslíte o soutěži krásy pro obézní ženy?

Reklama

Načítám