Hlavní obsah
3,0
(240)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Jedni ho milují, druzí se ošklíbají, jen co ho spatří na stole. Jestliže patříte do první skupiny a rebarborový koláč je váš oblíbený, upečte si tu největší klasiku všech klasik - s drobenkou! A pokud jste rebarboře ještě nepřišli na chuť, zkuste to. Je osvěžující a budete překvapeni, jak chutný moučník z ní může být.

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Koláč
  • 5 stonků rebarbory
  • 90 g másla
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 180 g cukru moučka
  • 150 ml mléka
  • 2 ks žloutků
  • 250 g hladké mouky
  • 2 lžíce tuku na vymazání
  • 2 lžíce mouky na vysypání
Drobenka
  • 90 g másla
  • 200 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru krupice
Článek

Postup

01.

V míse propracujte změklé máslo se žloutky, cukrem a mlékem. Přidejte mouku prosátou s práškem do pečiva a vše dobře promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.

02.

Těsto nalijte do vymazaného a vysypaného plechu a rovnoměrně na ně rozprostřete kousky rebarbory. 

03.

V jiné míse si připravte drobenku – smíchejte mouku, cukr a máslo a vše propracujte, nejlépe se vám to bude dělat rukama.

04.

Na závěr koláč posypte drobenkou a vložte ho na 40 minut do trouby předehřáté na 160 stupňů Celsia.

Jestli je klasický rebarborový koláč s drobenkou moc fádní, zkuste některý jiný z 22 receptů s rebarborou. Tak který bude váš favorit? 

Související témata:

Načítám