Hlavní obsah

22 rebarborových receptů: koláč s drobenkou i bublanina

Foto: OksankaFra, Shutterstock.com

Foto: OksankaFra, Shutterstock.com

Také každý rok čekáte na to, až se na jaře v obchodech nebo na vaší zahrádce objeví zelenočervené výhonky rebarbory? My ano. Je mírně nakyslá, šťavnatá, a jsou z ní vynikající moučníky, které jsme pro vás dnes nachystali. Zkuste klasický koláč s drobenkou, rebarborový crumble nebo třeba třenou buchtu. A když rebarboru doplníte jahodami, budete za hvězdu.

Článek

Moučník či dezert v jarním stylu? Bez rebarbory jsou nemyslitelné! Tahle šťavnatá, jemně nakyslá zelenina je prostě fantastická. A my jsme přesvědčeni o tom, že si nebudete umět vybrat, jakou dobrotou začnete. Crumble, koláč s drobenkou, nebo třená buchta...?

Rebarborový koláč s drobenkou je nejvíc

Koláč s drobenkou, to je klasika, která chutná všem, ať už pod ni naskládáte jakékoli ovoce. Ale co ji zkusit se zeleninou zvanou rebarbora? Z této sladko-kyselé kombinace budete nadšení!

Rebarborový crumble: Jednodušší dezert není

Koláč, který nikdy nemůže být suchý! To je crumble bez vysokého těsta, zato se spoustou šťavnatého ovoce, nebo v našem případě i zeleniny, rebarbory. Zkuste ho i vy.

Rebarborové koláče jsou tak snadné

Třená buchta nebo hrníčkový recept na koláč s rebarborou vás mile překvapí. Máme pro vás recepty, které si zamiluje celá vaše rodina.

Rebarbora a listové těsto: Rychlovka, která chutná

Když chcete super rychlý dezert, většinou sáhnete po listovém těstě. A to udělejte i dnes. Zjistíte tak, že ze spojení listového těsta a rebarbory může vzniknout dokonalý koláč.

Rebarbora a jahody: Skvělá dvojka nejen v bublanině

Pokud byste hledali sladké ovoce, které se nejvíc hodí k trochu nakyslé rebarboře, pak to jistě budou jahody. Vyzkoušet je můžete v receptu: Jahodovo-rebarborový koláč z jogurtového těsta s bílkovou čepicí nebo v těch, které uvádíme níže v odkazech.

Rebarborové řezy, tyčinky i muffiny

Nejen děti milují muffiny nebo různé tyčinky. Zkuste jim i sobě upéct moučník, na který dlouho nezapomenou.

A co zkusit rebarborové řezy se sněhem nebo muffiny s drobenkou?

Nepečené dezerty s rebarborou

Zvláště v horkých dnech vás jistě potěší dezerty, které nemusíte péct. A naše recepty se smetanou nebo čokoládou stojí za vyzkoušení.

A v čem milujete rebarboru vy? Na závěr pro vás máme ještě jeden recept na rebarborový koláč s krémem. Zkuste ho, je skvělý!

Reklama

Související témata: