Hlavní obsah

Kokosové letní lázně: Co, jak, kdy používat na vlasy a tělo?

Foto: ASashka, Shutterstock.com

Foto: ASashka, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní péče o tělo a pleť je zábava. Proč si tedy neudělat léto v koupelně celoročně? S těmito voňavými produkty to půjde jedna báseň. Jedno mají společné – kokosovou vůni, která evokuje ráj na odlehlém tropickém ostrově.

Článek

Trávíte letní měsíce v práci? Nemusíte zoufat, tahle kosmetika vám svou vůní připomene tropické dálky. Navíc se vám postará o hydrataci a výživu pokožky i vlasů. Co zařadit do letní péče?

Vybrali jsme produkty, které v sobě skrývají olej, vodu nebo mléko, zkrátka kokosovou vůni. Nicméně s používáním kokosového oleje přímo na tělo a pleť opatrně. Může vám totiž ucpávat póry, když ho nebudete používat správně (jak je to s kokosovým olejem?).

Kokos pro krásné vlasy

V létě byste měli dopřát vlasům, které sužuje UV záření, chlor nebo mořská voda, minimálně jednou týdně pořádnou dávku hydratace a výživy (jak si v létě nezničit vlasy). Masku nanášejte na vlasy umyté šamponem, které nejdřív trochu vysušte ručníkem, abyste si masku neředily vodou. Naneste ji do délek a kořínkům se vyhněte, pokud nechcete skončit s mastnou hlavou. Zatočte vlasy do šneka a sepněte skřipcem. Nechte vlasy nasávat alespoň 15 minut. Pro větší účinek si můžete dát přes vlasy igelit.

Foto: Archiv firem

Maska na vlasy Cocoes, 1030 Kč, prodává Fann, hloubkově vyživující maska obsahuje kromě kokosového oleje i olej ricinový a extrakt z rýžových zrn. Maska na vlasy Garnier, Botanic Therapy, 150 Kč, obsahuje kokosové mléko a makadamiový olej, lze použít jako masku, kondicionér i jako bezoplachovou péčiFoto: Archiv firem

Kokos pro hladkou pokožku

Spojení namleté kávy a kokosového oleje nejen že omámí vaše smysly, ale i vaši pokožku. Odumřelé kožní buňky nemají šanci a díky kofeinu se kůže prokrví, takže zpevňující efekt je zaručen. Peeling provádějte jednou týdně. Kůži si předem navlhčete a doporučujeme s peelingem zůstat ve vaně, jinak hrozí kávová katastrofa v celé koupelně!

Foto: Archiv firem

Kávovo-kokosový peeling Frank Body, prodává Sephora, 430 Kč. Tělový kávový peeling Vivaco, Coffee scrub, s kokosovou vůní, 429 Kč Foto: Archiv firem

Kokos na tělo

Těsně po kávovo-kokosovém peelingu budete mít kůži skvěle hydratovanou. Další den už ale použijte tělové mléko. Málokoho baví dlouze mazat celé tělo, a tak výrobci přichází s novými vylepšeními, takže namazat se pak jde jedna báseň. Co zkusit našlehané suflé s lehkou konzistencí nebo tělové mléko ve spreji?

Foto: Archiv firem

Tělové suflé Nivea, Kokos & olej Monoi, 170 Kč, olejová péče lehké textury. Tělové mléko ve spreji Dove, 160 Kč, rychle se vpíjí a nezanechává mastný pocitFoto: Archiv firem

Kokos do sprchy

U sprchových gelů jde většinou jen o vůni. Mezi letními novinkami najdete právě ty kokosové. Pro sušší pokožku doporučujeme pořídit si sprchový olej, který dokáže pokožku lépe hydratovat než klasický gel.

Foto: Archiv firem

Sprchový olej Lush, Coco Loco, 169 Kč, spojuje v sobě kokosový olej a kokosovou mouku a vůni pomerančů a citronové trávy. Sprchový gel Balea, Cosy Thailand, 20 Kč, prodává dmFoto: Archiv firem

Kokos na pleť

Plátýnková maska na obličej, kterou dáte před použitím vychladit do lednice, vám nádherně zklidní pleť. Na léto si vybírejte především hydratační. Většina se nechává působit 15 až 30 minut, ale do pleti se nikdy nevstřebá úplně všechno. Byla by škoda zbytky gelu nebo séra smývat, vmasírujte je do pleti. Ani kousek nazmar!

Foto: Archiv firem

Pleťová plátýnková maska Sephora, Kokos, 125 Kč. Pleťová textilní maska Love Beauty and planet, Coconut water & Mimosa, 70 Kč, prodává dmFoto: Archiv firem

 Kokos proti vedru

Léto a deodorant nebo antiperspirant – myslíme, že víc říkat nemusíme. Trendem jsou teď deodoranty s přírodními složkami bez hliníkových solí. Hon za takovým deodorantem, který by byl šetrný k vaší pokožce i tělu, a zároveň byste se na něj mohli stoprocentně spolehnout, pořád neskončil.

Foto: Archiv firem

Přírodní deodorant Lovefresh, prodává Fann, 749 Kč, obsahuje bambucké máslo, kokosový olej, jedlou sodu a citrus. Krémový deodorant roll-on Urtekram, 199 Kč, proti zápachu je účinnou složkou opět kokosový olej a kyselina hyaluronováFoto: Archiv firem

Další tipy ze světa beauty: Co dokáže kosmetika s konopím?

Načítám