Hlavní obsah

Kokosové řezy

Hodnocení:
(683)
Foto: Jan Přibylský
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Chcete si připravit lahodný domácí zákusek? Vyzkoušejte kokosové řezy s jemným tvarohovým krémem a čokoládou.

Ingredience pro:
1 plech 22 x 30 cm
Na těsto
  • 250 g hladké mouky
  • 50 g mletého kokosu
  • 4 vejce
  • 150 g moučkového cukru
  • 100 ml oleje
  • 100 ml kefíru
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • hrubá mouka na vysypání
  • tuk na vymazání
Na dohotovení
  • 500 g polotučného měkkého tvarohu
  • 200 g moučkového cukru
  • 100 g čokolády 60%
  • 30 g mletého kokosu
Článek

Postup

Krok 1: Do mísy vyklepněte žloutky a ušlehejte je s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.

Krok 2: Do žloutkové směsi postupně přidávejte olej, kefír a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidejte kokos a umíchejte hladké těsto. 

Krok 3: Do těsta nakonec opatrně zapracujte tuhý sníh z bílků. Plech s vyšším okrajem vymažte tukem a vysypte moukou. Nalijte na něj těsto a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 25 až 30 minut.

Krok 4: Upečené těsto nechte vychladnout a mezitím připravte krém. Do mísy dejte tvaroh a ušlehejte ho s moučkovým cukrem. Pak vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a vše důkladně prošlehejte.

Krok 5: Krém naneste na vychladlé těsto a rozetřete ho. Posypte rovnoměrně mletým kokosem a dejte aspoň na dvě hodinky do chladu. Poté nakrájejte na řezy. 

Pokud máte rádi tvarohový krém, udělejte tyhle rychlé míša“ tyčinky. Nejen děti budou nadšené!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama