Článek
Postup
Krok 1: Koláčovou formu nebo pekáček 20 x 20 cm vyložte zmuchlaným a znovu rozloženým pečicím papírem. Díky zmuchlání se dobře dostane do všech záhybů formy.
Krok 2: Kondenzované mléko v mikrovlnce nebo na plotně zahřejte, vmíchejte kokos a směs navlhčenýma rukama pořádně natlačte na dno formy. Dejte na chvíli do mrazáku.
Krok 3: Svou oblíbenou hořkou nebo mléčnou čokoládu rozehřejte (v mikrovlnné troubě ji vždy po 30 vteřinách promíchejte, jinak použijte vodní lázeň), přimíchejte lžíci kokosového tuku nebo rostlinného oleje a rozetřete na kokosový korpus.
Krok 4: Nechte v chladu zatuhnout, a poté krájejte nožem namočeným v horké vodě na kousky.
Máte slabost pro čokoládové tyčinky? Známe recept na domácí bounty, mléčné řezy i milky way!