Hlavní obsah

Nepečené kokosové bounty řezy. Jen ze 4 ingrediencí

Hodnocení:
(257)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
2 minuty
Náročnost
nízká

Na nepečené kokosové řezy s čokoládou vám stačí jen 4 ingredience, chutnají jako naše oblíbená tyčinka bounty a troubu ani nezapnete. Potřebujete snad vědět víc, abyste se do tohoto bleskového dezertu pustili?

Ingredience pro:
8 porcí
Na kokosovou vrstvu
  • 250 g strouhaného kokosu
  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
Na polevu
  • 200 g čokolády
  • 1 lžíce kokosového tuku
Článek

Postup

Krok 1: Koláčovou formu nebo pekáček 20 x 20 cm vyložte zmuchlaným a znovu rozloženým pečicím papírem. Díky zmuchlání se dobře dostane do všech záhybů formy.

Krok 2: Kondenzované mléko v mikrovlnce nebo na plotně zahřejte, vmíchejte kokos a směs navlhčenýma rukama pořádně natlačte na dno formy. Dejte na chvíli do mrazáku.

Krok 3: Svou oblíbenou hořkou nebo mléčnou čokoládu rozehřejte (v mikrovlnné troubě ji vždy po 30 vteřinách promíchejte, jinak použijte vodní lázeň), přimíchejte lžíci kokosového tuku nebo rostlinného oleje a rozetřete na kokosový korpus.

Krok 4: Nechte v chladu zatuhnout, a poté krájejte nožem namočeným v horké vodě na kousky.

Máte slabost pro čokoládové tyčinky? Známe recept na domácí bounty, mléčné řezy i milky way!

ynezorPumanzeSaNyknalC