Hlavní obsah

Tvarohové „míša“ tyčinky pro děti

Hodnocení:
(23)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
7 minut
Náročnost
střední

Brouzdáte mezi regály a přemýšlíte, kterou z mléčných tyčinek byste dětem koupili? A co takhle žádnou? Lahodné tvarohové tyčinky obalené čokoládou totiž hravě vykouzlíte doma. A děti nadchnete!

Ingredience pro:
20 tyčinek
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 150 ml smetany ke šlehání 30%
  • 6 lžic medu
  • 50 g másla
  • 6 plátků želatiny
Na obalení
  • 200 g čokolády
Článek

Postup

Krok 1: Plátky želatiny namočte do vlažné vody a nechte je nabobtnat.

Foto: Mona Martinů

Želatinu nechte nabobtnat

Krok 2: Mezitím zahřejte asi polovinu smetany, a když se z ní začne lehce kouřit, odstavte ji z plotny a rozpusťte v ní med a máslo.

Foto: Mona Martinů

Ve smetaně postupně rozpusťte máslo, med i želatinu

Krok 3: Z želatiny vymačkejte vodu a přidejte ji do kastrůlku se smetanou. Dobře rozmíchejte.

Foto: Mona Martinů

Rozšlehaný základ přidejte k tvarohu

Krok 4: Do větší mísy nalejte zbytek smetany, přidejte tvaroh a želatinový základ. Metličkou směs rovnoměrně zamíchejte.

Krok 5: Menší pekáček s rovným dnem nebo zapékací misku vyložte pečicím papírem, nalejte do ní tvarohovou směs a nechte v lednici asi 2 hodiny ztuhnout.

Foto: Mona Martinů

Pekáček nebo misku vyložte pečicím papírem

Krok 6: Poté ve vodní lázni rozehřejte čokoládu. Ztuhlý tvarohový plát rozdělte na tyčinky široké asi 2 cm a dlouhé asi 6 cm.

Foto: Mona Martinů

Ztuhlý základ rozdělte na tyčinky

Krok 7: Každou opatrně obalujte v čokoládě a nechte zaschnout na pečicím papíru. Uchovávejte v lednici maximálně tři dny.

Foto: Mona Martinů

Jednotlivé kousky obalujte v rozpuštěné čokoládě

Krok 8: Párátkem na povrchu hned po obalení v čokoládě vytvořte zdobení.

Foto: Mona Martinů

Kdo chce, může vršek dozdobit párátkem nebo špejlí

- Do směsi můžete přidat několik lžic sušeného mléka, tyčinky pak budou mít lehkou strukturu na řezu.

- V létě dejte tyčinky do mrazáku, budete mít fajn zmrzlinu!

- Čokoládu pro obalování nikdy neřeďte máslem, používejte 100% tuk nebo nevýrazný rostlinný olej.

ynezorPumanzeSaNyknalC