Hlavní obsah
3,7
(9)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Listové těsto je záležitost, která se dá připravit na milion sladkých i slaných způsobů, a přitom se stejně neokouká. Zkuste koláč s pudinkem a jablky.

25 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
  • 1 lžička skořice
  • 1 ks vejce
  • 2 lžíce cukru krystal
  • 5 ks jablek
  • 1/2 pytlíku piškotů
  • 1 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 1/2 l mléka
  • 500 g listového těsta
  • 2 lžíce hrubé mouky
  • 1 ks tuku
Článek

Postup

01.

Z mléka s přidáním dvou lžic cukru krystal uvařte klasický vanilkový pudink.

02.

Koláčovou formu vymažte tukem a vysypte hrubou moukou.

03.

Listové těsto rozválejte, rozdělte ho na dvě části a tou první vyložte formu tak, aby těsto pokrývalo nejen dno, ale i boky formy. Na dně těsto propíchejte vidličkou a vyložte ho dětskými piškoty.

04.

Pak na piškoty nasypte nastrouhaná jablka, která lehce posypte cukrem a skořicí. Nakonec na jablka nalijte pudink a vše překryjte druhou částí listového těsta.

05.

Svrchu koláč potřete rozšlehaným vejcem. Část těsta si nechte na vykrajované tvary.

06.

Vykrojené tvary položte na vrchní těsto, kde díky vejci hezky drží, a nezapomeňte je také potřít vajíčkem. Dejte do trouby a pečte 35minut.

Dali byste si radši něco slaného? Upečte si mumie z listového těsta.

Reklama

Související témata:

Načítám