Hlavní obsah
3,1
(19)
Foto: archiv autorky

Koláče paní DoričákovéFoto: archiv autorky

Aktualizováno

Vynikající koláče potěší (nejen) ve sváteční dny jako máloco!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 plechy
  • 1 000 g hladké mouky
  • 150 g cukru
  • 4 ks žloutků
  • 120 g droždí
  • 50 g majonézy
  • 500 ml mléka
  • 9 lžic oleje
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Mouku vsypeme do mísy, přidáme cukr, majonézu, olej, žloutky. Vlijeme kvásek udělaný z mléka, kvasnic a trochu cukru. Přidáme špetku soli. Zaděláme vláčné těsto, které necháme vykynout.

02.

Po vykynutí rozdělíme na bochánky a vyválíme koláče. Zdobíme podle vlastní fantazie tvarohovou, makovou a povidlovou náplní. Upečeme.

Související témata:

Načítám