Hlavní obsah

Kolik stojí odstranění tetování a jak moc to bolí

Foto: Shutterstock.com

Odstranit lze i špatně provedený permanentí make-upFoto: Shutterstock.com

Věděli jste, že 24 procent lidí, kteří se nechali potetovat, svého rozhodnutí lituje? Jeden ze sedmi pak dokonce touží po úplném odstranění tetování. V dnešní době to ale rozhodně není nesplnitelný sen. Jak to probíhá a co to obnáší?

Článek

Nejpokročilejší laserové technologie dnes už dokážou spolehlivě a opravdu beze zbytků inkoust odstranit. I když je to běh na poměrně dlouhou trať, výsledek za to jednoznačně stojí. Pojďme proto odpovědět na nejčastější otázky týkající se odstranění tetování.

Lze tetování zcela odstranit?

Kompletní odstranění tetování vyžaduje kombinaci zkušeného a vyškoleného personálu s tou nejpokročilejší laserovou technologií. Tou je v současnosti laser PicoPlus od společnosti Lutronic, s nímž jako jediná v České republice pracuje klinika estetické a laserové medicíny Petra Clinic v pražské Vodičkově ulici. Na rozdíl od běžných laserů na odstranění tetování, které vydávají pulzy v řádu nanosekund, pracuje PicoPlus laser na bázi ultrakrátkých pulsů trvajících 450 pikosekund. Dodává tak do kůže více energie v kratších intervalech, díky čemuž méně zatěžuje tkáň v místě působení. Výsledkem je roztříštění pigmentu do menších fragmentů, které imunitní systém těla snadno a rychle zlikviduje.

Bolí to?

Stejně jako bolí samotný proces tetování, ani jeho odstranění není příjemné. PicoPlus laser se ale řadí k těm nejméně bolestivým metodám právě díky kratším laserovým intervalům. Odstranění tak bolí méně než samotné tetování. Pomůže také znecitlivující mast, kterou vám ještě před zákrokem aplikují na ošetřované místo.

Foto: Shutterstock.com

Tetování, které se vám z nějakého důvodu už nezamlouvá, se můžete zbavitFoto: Shutterstock.com

Kolik ošetření je potřeba, aby tetování zmizelo?

Počet ošetření se samozřejmě liší dle velikosti, hloubky a barevnosti tetování. Dále je třeba vzít v úvahu typ tetování, tedy zda bylo uděláno opravdu amatérsky, v takovém případě může být pigment v kůži hlouběji, než by měl. Roli hraje i to, kde na těle se tetování nachází.

Obecně platí, že většina klientů se vejde do dvou až pěti ošetření. Mezi každým ošetřením bývá obvykle prodleva cca osmi týdnů, aby se malé ranky, které po laseru zůstanou, dokonale zahojily.

Mezi ošetřeními se klient nemusí o ošetřované místo nijak speciálně starat. Stačí ho jen pár dní po návštěvě kliniky mazat například pantenolovou mastí a alespoň první dny není vhodné chodit do bazénu a na přímé slunce. Jinak ale celý proces odstraňování tetování nijak neomezuje. Počítejte s tím, že již nechtěné tetování sice bude mizet nerovnoměrně, ale mizet bude, což je podstatné.

Kolik to stojí?

I cena je závislá na mnoha faktorech, od velikosti po individuální schopnost organismu odbourávat pigmentové fragmenty, ale lze říct, že začíná na 3 000 Kč za jedno ošetření.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Proženy.cz.

Načítám