Hlavní obsah

Komedie V korzetu... Možná se i zasmějete

Foto: Petr Našic

Muži v podprsenkách jsou oblíbené témaFoto: Petr Našic

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První divadelní premiérou, kterou na svá prkna v této sezoně nuselské Divadlo Na Fidlovačce uvedlo, je prostší komedie V korzetu pro tetu. Klasická, lehce shakespearovská fraška, kde žena je ve skutečnosti jen převlečený muž, je místy vtipná, místy vůbec ne…

Článek

Byli jednou dva talentovaní herci, kteří toužili po velkém bohatství. I jeli vlakem a zrovna, když četli noviny o tom, že stará tetička hledá své dávno ztracené neteře, aby jim na smrtelné posteli mohla odkázat každé milion dolarů, rozhodli se vzít štěstí do vlastních rukou. A tak se v jejich hlavách zrodil nápad – převlékli se za vnadné dámy a jeli přesvědčovat starou tetu a její příbuzné, že právě oni dva jsou vlastně ty dvě pohřešované – herečka Maxi a hluchoněmá Steve.

V jejich dokonalém plánu se však už od samého počátku začínají objevovat trhliny. Tetička se k umírání zrovna dvakrát nemá, ba spíše naopak – s návratem ztracených neteří se jí začíná vracet energie. V jejím domě bydlí i krásná Meg a neméně přitažlivá Audrey. Právě jejich půvabné křivky nedají pánům, ač jsou sami v v podprsenkách a korzetech, spát. A tak se všichni postupně zaplétají do milostných hrátek a doufají, že jejich maškaráda s převleky nebude nikdy odhalena. Jednou to ale prasknout musí!

Foto: Petr Našic

V roli tetičky účinkuje Liliana MalkinaFoto: Petr Našic

Bohužel nelze říci, že by byl první režisérský pokus Petra Rychlého přímo famózní. Z některých scén, např. rádoby vtipné tance, bylo mnohým divákům (hlavně mně) i stydno. Ty zábavné a nosné pasáže hry se vždy utopily v moři nedotažených estrádních prvků.

Čím se však samotná hra může pochlubit, jsou ucelené výkony hlavních mužsko-ženských rolí. O co lehčeji se přímo na jevišti měnil křehký a citlivý Leo (Marek Holý) v ještě jemnější a chápavou Maxi, o to dokonaleji vyzněly herecké etudy Dennyho Ratajského, který ztvárnil chlapského Jacka a neméně chlapskou Steve.

Komedie V korzetu pro tetu staví na směšnosti chlapů v sukních. Pokud nebudete čekat, že to bude zábavné jako Táta v sukni, možná se budete i bavit. Kvůli úžasným pánům v hlavních rolích ale představení alespoň za jednu návštěvu divadla rozhodně stojí.

V korzetu pro tetu – Divadlo Na Fidlovačce Režie: Petr Rychlý Hrají: Marek Holý, Denny Ratajský, Michaela Badinková, Zuzana Vejvodová a další Nejbližší představení: pátek 25. září v 19.30 hod.

Reklama

Související témata:

Načítám