Hlavní obsah

V dobročinné akci se rozdává vitamin D za miliony. Chcete ho získat také na rok zdarma?

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Na rozdíl od zemí, kde slunce – velký „výrobce“ vitaminu D svítí celý rok, v  ČR ho můžeme mít nedostatek. Proč to není vůbec dobrá zpráva? A jak vitamin D doplnit a nejlépe na celý rok? Zde máte potřebné odpovědi.

Článek

Podle serveru Fortune Business Insights, který se zabýval výzkumem výskytu vitaminu D v populaci, ho má většina lidí nedostatek. Do konce roku 2029 se očekává astronomická investice v objemu 871 milionu dolarů na testovací sady, píše se v jiné studii stejného serveru. Ano, vitamin D je velmi důležitý.

Vitamin D = imunita

Naše tělo lépe funguje, pokud má dostatek vitaminu D, který přispívá k normální funkci imunitního systému. Proto bychom měli udělat maximum pro to, aby ho naše tělo získalo. Jak? V létě je ideální vystavit pokožku slunci. To ale kvůli nízkému horizontu slunce od podzimu do jara vůbec nepomůže.

Proč je důležitý vitamin D?

„Vitamin D3 hraje naprosto zásadní a nezastupitelnou roli v metabolismu. Byla prokázána jeho pozitivní úloha v našem imunitním systému,“ doplňuje informaci doc. MUDr. Tomáš Vymazal, Ph.D., MHA, přednosta Karim 2. LF UK a FN Motol.

Foto: Shutterstock

V dobročinné akci se rozdává vitamin D za milionyFoto: Shutterstock

Jak jinak získat vitamin D?

„Přírodními zdroji vitaminu D3 je především mléko a mléčné výrobky, vaječný žloutek a ryby. Jeho množství v těchto potravinách je však malé,“ doplňuje docent Vymazal.

Potravinové doplňky – když jídlo nestačí

Potravinový doplněk vyráběný z přírodních zdrojů je k nám dovážen přímo z Norska. Nabízí ideální řešení – potřebnou denní dávku si totiž ohlídáme sami. Navíc je nyní rozdáván všem rodinám v České republice zdarma na celý rok. Firma NaturaMed už jej rozdala za několik desítek milionů korun. Proč?

„Jsme jednička na trhu v omega-3 a můžeme si dobročinnou akci dovolit,“ říká na vysvětlenou Martin Kozelský, ředitel společnosti NaturaMed, která letos slaví už 16 let na československém trhu a vitamin D do ČR dováží pro tuhle akci po kamionech.

Foto: Shutterstock

Přírodním zdrojem vitaminu D3 je především mléko Foto: Shutterstock

Norský vitamin D na rok zdarma!?

Jedno z možných řešení, jak si uhlídat pravidelnou dávku vitaminu D, kterou naše tělo potřebuje opravdu každý den, je přijímat jej z potravinového doplňku. Přírodní produkt VitaSolaris z Norska nabízí doporučenou denní dávku vitaminu D – zdarma po celý rok. Objednat si vitamin D na rok zdarma a bez závazků můžete i VY, a to právě zde. Vitamin D vám přijde rovnou do schránky.

Reklama

Související témata:

Načítám