Hlavní obsah

Kořeněné masové nudličky s jemnou omáčkou ze smetany. To musíte vyzkoušet!

Foto: Marcel Rozhoň

Přidejte oblíbenou přílohu a hostina může začít!Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Chcete překvapit rodinu něčím neobvyklým, co provoní celou kuchyni? Připravte jí vepřové nudličky s aromatickým kořením – hřebíčkem, muškátovým oříškem nebo bobkovým listem a smetanovou omáčkou.

Článek

Víte, jak dostat z koření maximum? Rozvoňte je na pánvi. Přidejte nadrcený hřebíček i muškátový oříšek na suchou pánev a na mírném ohni opečte 1 až 2 minutky. Až poté je přidávejte do jídla.

Kořeněné masové nudličky se smetanou

Na 6 porcí budete potřebovat:1 kg vepřové kýty, 8 šalotek, 3 stroužky česneku, 4 bobkové listy, 2 rozdrcené hřebíčky, ¼ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku, 1 lžičku sušeného tymiánu, sůl, pepř, 100 ml smetany, 250 ml vývaru, olej na smažení

Postup: Maso nakrájejte na větší nudličky. Šalotky oloupejte a nakrájejte na čtvrtinky, česnek na plátky. V hluboké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm společně maso, česnek i šalotky. Přidejte hřebíček, muškátový oříšek, tymián, směs osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Pak zalejte vývarem, přidejte bobkové listy a duste pod pokličkou, dokud maso není zcela měkké. Nakonec vmíchejte smetanu, vše ještě prohřejte a stáhněte z ohně.

Tip: Kýta bude chutnat skvěle se zeleninovým pyré, bramborovou kaší nebo rýží.

Potřebujete zaručený tip na lahodnou pečínku? Na jaro je ideální jehněčí i baby kuřátko, ale takové do křupava upečená vepřová s pepřovou krustou taky stojí za hřích!

Reklama

Načítám