Hlavní obsah

Kosmetičtí hrdinové do 300 korun, kteří vás nezklamou

Foto: Goran Bogicevic, Shutterstock.com

Foto: Goran Bogicevic, Shutterstock.com

Reklama

Někdy se vyplatí utratit za kosmetiku víc, někdy můžete naopak dost ušetřit. Za co opravdu utrácet nemusíte a seženete to pohodlně v drogeriích? Sestavili jsme seznam našich kosmetických hrdinů, které máme ověřené.

Článek

Asi všichni máme pár osvědčených kosmetických přípravků, na které nedáme dopustit. V redakci jsme dali hlavy dohromady a sestavili seznam našich kosmetických šampionů, které seženete v drogeriích nebo obchodních řetězcích. Jako cenový strop jsme určili 300 korun a v jednotlivých kategoriích vybrali vždy dva produkty, které nás nezklamaly a zároveň nám nezruinovaly peněženku. Nemáte zač!

Řasenky

Natočené a prodloužené řasy méně než za stovku? Obojí najdete u řasenek od značek Essence a Miss Sporty. Obě dvě mají klasický štětinkový kartáček, který je zahnutý pro maximální natočení řas. Jde to s nimi opravdu dobře a jako bonus řasy neslepí a ani neudělají žmolky.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Řasenka Fabulous Lash Curved Mascara, Miss Sporty 80 Kč; řasenka Lash Princess, Essence, 90 KčFoto: Archiv firem

Laky na nehty

Konečně jsme našli obyčejný lak za rozumnou cenu, který vydrží na nehtech tři až pět dní netknutý, pokud nic moc neděláte. Ale i tak se dá výdrž těchto laků považovat za více než průměrnou, a prozatím je naše touha po nalezení laku na nehty, který bude perfektní minimálně dva týdny, uspokojena.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Lak na nehty Double Volume & Shine, trend IT UP, 67 Kč; lak na nehty ICONails, Catrice, 80 KčFoto: Archiv firem

Rtěnky

Ať už dáváte přednost matným, nebo hydratačním, máme naše favority v obou kategoriích. Rtěnka od Dermacolu je taková ta klasika na denní použití, když chcete mít příjemný pocit na rtech jako s balzámem, ale zároveň si chcete dopřát barvu. Má celkem slušnou výdrž, ačkoli přes den si ji budete muset dolíčit.

Naopak tekutá rtěnka od Maybelline vám vydrží až do večera. Má matný finiš a občas rty vysuší, ale to matné rtěnky dělají ve většině případů. Nicméně její výdrž je nepřekonatelná. Více v článku Dlouhodržící rtěnky: Která v našem testu prošla nejlépe?

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Hydratační rtěnka Magnetic Lipstick, Dermacol, 149 Kč; tekutá matná rtěnka Super Stay Matte, Maybelline, 220 KčFoto: Archiv firem

Odličování pleti

Pro rychlé a snadné odlíčení make-upu bychom snesli modré z nebe, a to přesně bychom udělali pro tyto dvě micelární vody. Makeu-pu vás zbaví spolehlivě a zvládnou i matnou dlouhodržící rtěnku. Umíte se správně odlíčit? 

U Nivey můžete počítat s tím, že po odlíčení vám nezůstane na pleti žádný mastný film a hodí se pro všechny typy pleti. U Astridu se zase dostaví nádherně chladivý pocit a je určená pro citlivější a suchou pleť.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Micelární voda 3 v 1 pro suchou a citlivou pleť, Astrid, 109 Kč; dvoufázová expertní micelární voda, Nivea, 220 KčFoto: Archiv firem

Pleťový krém

Noční krém by měl především pleť hydratovat a během spánku pomáhat regenerovat. Krém Cien, který seženete v Lidlu, tohle dokáže, je na pleti neskutečně příjemný a po delším používání budete žasnout nad tím, jak máte pleť hebkou. Víte, jaké krémy potřebujete v zimě? 

Na denní použití se nám osvědčil hydratační krém s aloe vera a kyselinou hyaluronovou od české značky Ryor. Balení v pumpičce je praktické, krém se dobře vstřebává a nezanechá po sobě mastný film, takže se skvěle hodí pod make-up.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Noční krém Cien Q10, 60 Kč; hydratační 24hodinový krém Ryor, 111 KčFoto: Archiv firem

Tělový krém

Indulonu najdete v obchodech i v podobě lehčího tělového mléka, které se lépe rozmazává. Konkrétně tahle oranžová obsahuje měsíček lékařský, který pomůže zklidnit napnutou a podrážděnou kůži.

Pokud hledáte univerzální krém pro hydrataci obličeje i těla, sáhněte po Nivee. Oproti té klasické v modrém kelímku má „našlehanou“ konzistenci, takže se dobře roztírá i vpíjí a kůži nádherně zjemní.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Tělové mléko Indulona měsíčková, 130 Kč; výživný krém Nivea Care, 145 KčFoto: Archiv firem

Na jakou kosmetiku nedáte dopustit vy?

Reklama

Načítám