Článek
Postup
01.
Polovinu masa naklepejte přes fólii na tenké plátky a lehce osolte a opepřete. Zbylé maso rozmixujte, přidejte smetanu, víno, nasekané pistácie, pažitku a opět osolte a opepřete.
02.
Na potravinářskou folii rozložte plátky slaniny, na ně maso, poté rozmixovanou směs a vše pevně zabalte ve fólii do tvaru válečku. Vařte v páře asi 25 min.
03.
Papriky pečte asi 20 minut při 210 °C do ztmavnutí, poté je na 15 minut vložte do uzavřeného mikroténového sáčku, aby se spařily a šly snadno oloupat. Oloupejte, očistěte a nakrájejte na menší kousky. Lehce je orestujte na olivovém oleji, nakrájeném česneku a tymiánu.
04.
Nakonec vše rozmixujte dohladka a dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou, cukrem a kapkou extra panenského olivového oleje. Podávejte k plátkům galantiny.