Hlavní obsah
3,5
(2)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Poprosili jsme šéfkuchaře restaurace Port 58 Otakara Humpla o recept na originální předkrm. Tady je!

30 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks králičích stehen
  • 6 plátků anglické slaniny
  • 1 hrst pistácií
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 50 ml dezertního vína
  • 1 hrst čerstvé pažitky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
Omáčka
  • 2 ks červené papriky
  • 2 ks žluté papriky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1/4 ks citronu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička extra panenského olivového oleje
Článek

Postup

01.

Polovinu masa naklepejte přes fólii na tenké plátky a lehce osolte a opepřete. Zbylé maso rozmixujte, přidejte smetanu, víno, nasekané pistácie, pažitku a opět osolte a opepřete.

02.

Na potravinářskou folii rozložte plátky slaniny, na ně maso, poté rozmixovanou směs a vše pevně zabalte ve fólii do tvaru válečku. Vařte v páře asi 25 min.

03.

Papriky pečte asi 20 minut při 210 °C do ztmavnutí, poté je na 15 minut vložte do uzavřeného mikroténového sáčku, aby se spařily a šly snadno oloupat. Oloupejte, očistěte a nakrájejte na menší kousky. Lehce je orestujte na olivovém oleji, nakrájeném česneku a tymiánu.

04.

Nakonec vše rozmixujte dohladka a dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou, cukrem a kapkou extra panenského olivového oleje. Podávejte k plátkům galantiny.

Reklama

Související témata:

Načítám