Hlavní obsah

Beauty tipy Anety Vignerové: Termální voda, hydratační sérum a culík jako lifting!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalá miss a známá modelka Aneta Vignerová je v beauty světě jako doma. Není divu, je to součástí její práce. Ptali jsme se na její skincare rutinu, co má ráda za dekorativní kosmetiku a jak pečuje o svoje nádherné vlasy, které si ještě nikdy nebarvila.

Článek

Aneta Vignerová (36) je nádherná žena. Jejími poznávacími znaky jsou dlouhatánský culík, ještě delší nohy a oversized sako, ideálně v černé barvě.

Potkali jsme se při představení nového kosmetického produktu, a ptali jsme se proto na její osobní beauty tipy. Jak si udržuje krásnou pleť a na jaký make-up se může spolehnout, i když jí čekají záře reflektorů a rozhovory na kameru?

Jakou nejlepší radu ohledně líčení jste kdy dostala?

S ničím to příliš nepřehánět a dobře si rozmyslet, co si na pleť nanášíte. Ale to asi není úplně rada jako spíš poznatek, ke kterému jsem došla. Podle mě je potřeba být v obraze a trochu si o skincare načíst. A samozřejmě nejlepší radou je odličovat se!

Jak vypadá vaše večerní rutina?

Odlíčím make-up a vyčistím celý obličej, k čemuž používám odličovací pěnu. V kosmetice obecně mám ráda termální vodu. Buď se s ní stříkám nebo ji používám v rámci krémů. Voda z vodovodu je na mě mnohdy tvrdá, pomocí termálky pak tedy podporuju zklidnění pokožky.

  • Aneta Vigerová se stala v roce 2009 Miss České republiky. V modelingu byla už ale roky předtím, kdy prorazila díky soutěži Elite Model Look. V současnosti žije s manželem Petrem Kolečkem a mají spolu syna Jiříka, který v únoru oslavil 4. narozeniny.

Na jaké kosmetické pomocníky nedáte dopustit?

Miluji značku Dr. Barbara Sturm, konkrétně denní krém. Také podle mě mají to nejlepší hydratační sérum s kyselinou hyaluronovou. Kosmetiku ale hodně testuji a značky střídám. Také mi vyhovuje protivráskový krém od korejské značky Pepplus+.

Co máte ráda z dekorativní kosmetiky?

Obecně miluji produkty od značky Yves Saint Laurent. Co se týče make-upu, můj oblíbenec je ikonický Double Wear od Estée Lauder. Jde o dlouhodržící make-up, který dobře kryje a opravdu vydrží. Favority mám i u L'Oréal Paris. Naposled jsem zkoušela jejich novinku, objemovou řasenku Panorama a velmi mi vyhovuje. Mám ji dnes dokonce na sobě. Líčím se ráda sama, ale když se jedná o větší akci, snažím se zajistit si péči od vizážisty.

Foto: Archiv firem

Anetini favorité: 1: Dlouhotrvající make-up Estée Lauder Double Wear, 1 025 Kč (30 ml), prodává Notino. 2: Řasenka Volume Million Lashes Panorama, L'Oréal Paris, 339 Kč, prodává dm drogerie. 3: Hydratační sérum Dr. Barbara Sturm, 7 170 Kč, prodává SephoraFoto: Archiv firem

Jaký je váš nejlepší anti-age tip?

Zapojila jsem do denní rutiny trochu face jógy a je to pro můj obličej hrozně příjemné. Nosím také čím dál častěji stažený culík, který obličej trochu vytáhne. Dělám si legraci - ale trochu to pravda je. (smích)

Vlasy jsou vaší devízou. Jak se o ně staráte?

Já za ně vděčím genetice, ale i tak péči nenechávám náhodě. Dělám si pravidelně masky a to si myslím, že je velmi důležité. Nenechávejte ji tam deset minut, ale klidně dvacet. Nebojte se vlasům dopřát péči! Také je potřeba se k nim chovat šetrně, netrhat je, což je někdy u mojí práce složité, protože kreace, co se občas vytváří, jsou někdy až bolestivé. Ke kadeřníkovi se snažím docházet jednou za tři měsíce na zastřihávání konečků. Na barvení nechodím, tohle je moje barva. Nikdy jsem si vlasy nebarvila.

Dopřáváte si kromě kadeřníka i další salonní procedury, kde relaxujete?

Moc ne, nemám na to čas. Relaxuju spíš doma, když si večer doma s manželem něco pustíme. Na domácí péči ale dbám, mám svoji zajetou rutinu a snažím se do kosmetiky investovat.

Máte raději nalíčené oči, nebo rty?

Jak kdy. Dnes mám výraznější oči, ale normálně dávám spíš důraz na rty. Je to rychlejší a působí to hned upraveně. Co se rtěnek týče, preferuji ty dlouhodržící, protože se na ně můžete spolehnout. I když trochu rty stahují a vysuší, doženu to potom hydratačním balzámem.

Jaké je vaše beauty motto, kterým se řídíte?

Jak jsem řekla už na začátku - nepřehánět to a dávat přednost přirozenosti.

Načítám