Hlavní obsah

Nové beauty motto Kylie Jenner? Více tvářenky, méně řasenky. Překvapivě vsadila na přirozenost

Foto: Lionel Hahn, Gettyimages.com

Foto: Lionel Hahn, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako její sestry, i Kylie Jenner oplývá krásou, která oslňuje celý svět. Je jednou z nejsledovanějších žen na Instagramu (má 400 milionů followerů). Líčení i péči o pleť má v malíčku - navrhuje si vlastní kosmetiku. Co od ní v rámci její beauty rutiny můžete okoukat? A jak je to s jejími estetickými zákroky?

Článek

Kylie Jenner není jen influencerkou, ale také podnikatelkou. Její brand Kylie Cosmetics spatřil světlo světa v roce 2015, kdy celý svět šílel po „Lip Kits“ – matných rtěnkách, které se staly jejím signature kouskem. Pak pokračovala s péčí o pleť a o tělo, s parfémy a dekorativní, ale i dětskou kosmetikou - sama je dvojnásobnou maminkou.

V začátcích kariéry nosívala mnohem výraznější make-up. Poslední dobou ale s líčením ubírá a nedávno byla na červeném koberci víceméně bez řasenky. „Svoji image jsem změnila hodně. Baví mě teď přirozenější pleť,“ řekla Kylie pro americký Vogue.

Peeling na rty a jemný make-up

Její denní rutina se skládá z pěnového čističe pleti, tonika, séra s vitaminem C, hydratačního a očního krému. Začíná však s peelingem na rty, protože ty v jejím líčení často hrají hlavní roli. Než si nanese hydratační krém, míchá ho s make-upem. Obojí si nanese do dlaní, prsty promíchá a aplikuje rovnou na pleť - také jen za použití prstů. Jde jí o přirozený efekt, který díky tomu získává.

Stále si obličej konturuje, ale už o hodně méně než před pár lety. Používá k tomu konturovací krémový stick. Štětcem nabere barvu a zvýrazní lícní kosti, taky si s jeho pomocí zužuje nos. Někdy bronzer nanese i na oční víčka. Tvářenku preferuje také krémovou ve svěžím růžovo-oranžovém odstínu, ale střídá ji i s pudrovými texturami, jak můžete vidět ve videu:

@kyliejenner

happy sunday

♬ BEST INTEREST - Tyler, The Creator

Oči vybarví buď bronzerem, nebo použije hnědé krémové stíny, které nanese ledabyle do záhybu a vnějšího koutku oka. Často nechává nenamalované řasy, které má i tak hezky výrazné a natočené. Buď je za tím genetika, nebo používá séra pro růst řas a chodí na lashlifting (trvalá na řasy). Ve videu pro Vogue ale říká, že hezké řasy má po mamince Kris Jenner. Když si je namaluje, přidá i jemnou kočičí linku, aby svoje kulaté oči trochu protáhla. Nikdy ale nezapomene vyčesat husté obočí směrem vzhůru, aby působilo objemnějším dojmem.

Foto: Archiv firem

Oblíbenci Kylie Jenner: 1. Čisticí pěna Kylie Skin, 689 Kč (149 ml), prodává Douglas 2. Multifunkční líčidlo Nudestix, 694 Kč, prodává Notino. 3. Pudr Airbrush Flawless Charlotte Tilbury, 1 499 Kč, prodává VivantisFoto: Archiv firem

Estetické zákroky? Vypadá na 40!

Její devízou byly vždy plné rty, které navíc zvýrazňuje pomocí konturky a rtěnky. Po velkých spekulacích už před lety přiznala výplně, ze svých od přírody úzkých rtů měla totiž mindráky. Není to ale jediný zásah plastické chirurgie. Loni přiznala, že v 19 letech podstoupila zvětšení prsou a lituje toho.

Další procedury a zásahy v obličeji nepotvrdila a můžeme jenom hádat. Když se ale Kylie v lednu objevila na pařížském fashion weeku ve velmi přirozeném looku, nevysloužila si ovace, ale spíš zděšení. Internet si vzal na paškál její „strhaný“ obličej, kdy měla příliš propadlé tváře. U někoho, komu je 26 let, byste to nečekali a podle některých vypadala na čtyřicet. „Tady vidíte, co se stane, když začnete chodit na výplně v mladém věku,“ zněly hlasy z internetu.

  • Co je na tom pravdy? Zeptali jsme se odborníka: „Při ošetřování mladších pacientů je třeba velké opatrnosti, protože přeplnění oblastí může vést k nepřirozeným výsledkům,“ vysvětluje Oleksandr Gaval, dermatolog mezinárodní sítě klinik estetických inovací Mediestetik. K čemu výplně přesně slouží? „Dermální výplně jsou všestranně používané profesionály k řešení asymetrie ve rtech, nose a bradě. A také k navracení objemu tam, kde jsou v obličeji přirozeně tukové polštářky a s věkem se ztrácejí. Lidé v mladém věku by se měli spíše soustředit na základní péči o pleť a dbát na prevenci,“ dodává dermatolog na závěr.

Načítám