Hlavní obsah

Jak se o pleť stará Jitka Boho? Vsází na výživné krémy, face jógu a také olejíček z kadidla

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jitka Boho je bývalou královnou krásy roku 2010 a za ta léta v showbyznysu posbírala spoustu beauty triků. Patří mezi ně kupříkladu esenciální olejíčky proti vráskám nebo dvojí nanášení fixačního spreje na líčení. Má i skvělé tipy na levné make-upy a moc ráda se o ně s vámi podělí.

Článek

Jitka Boho (32) je Česká Miss 2010, zpěvačka a moderátorka. Nedávno přijala výzvu vystupovat v muzikálu, kde si poprvé vyzkoušela dvojboj herectví plus zpěv - vidět ji můžete na prknech Divadla Broadway v muzikálu Trója. Je dvojnásobná maminka, žije s politikem Tomášem Hřebíkem, s nímž má synka Tadeáše (1,5 roku). Společně vychovávají i osmiletou dceru Rozálii, kterou má zpěvačka s Lukášem Boho, s nímž se před čtyřmi lety rozvedla.

Jitka Boho je v beauty světě jako doma - má totiž za sebou kurz vizážistky. Jak vypadá její péče o pleť a na jaké make-upy z drogerie nedá dopustit?

Jakou nejlepší radu ohledně líčení nebo péče o pleť jste kdy dostala?

Žádnou. Já jsem si na všechno přišla sama metodou pokus-omyl. Tou nejlepší radou je: Čistěte si pleť a nechoďte spát s nalíčenou tváří. Zaprvé je to nehygienické a zadruhé odlíčení je to nejlepší, co můžeme pleti dopřát.

Jak vypadá vaše večerní skincare rutina?

Večerní rutina je náročnější, protože dávám dolů i make-up. První krok je úplně klasické tekuté mýdlo a pak dočistím obličej pěnou. Pokud mám řasenku, použiju něco s olejíčkem, nejčastěji dvoufázový odličovač. Potom vatovým tamponkem nanesu tonikum, tím smyju ještě drobné nečistoty, které by na pleti zbyly. Pak ho ještě jednou nanesu do dlaní a vtisknu do pleti. Poté nanáším sérum a krém.

Jaká séra a krémy preferujete?

Záleží, na co se cítím a především co pleť potřebuje. Když ji mám sušší, používám anti-age sérum od Anny Brandejs, je olejové a krásně pokožku zklidní. Potom následuje krém proti vráskám s prebiotiky od stejné značky nebo krém s retinolem od Medik8. Když mi zbyde energie, použiju oční krém, ale spíš to dělám tak, že i k očím rozmažu pleťový krém.

Máte opravdu krásnou pleť, trápí vás občas i pupínky?

Jistě, ale když cítím, že má pleť sklon k nedokonalostem, hned zasáhnu. Použiju krém, který reguluje tvorbu kožního mazu, a na ta nejhorší místa nanesu SOS gel proti akné. Do rána vždy vidím zlepšení. Čistá pleť není jen o kosmetice, ale také o tom, co se děje uvnitř těla. Přišla jsem na to, že mi nedělají dobře jakékoli oříšky. Nejsem na ně alergická, ale když je jím, dělají se mi pak víc pupínky.

Máte nějaký trik, který vám pomáhá bojovat proti vráskám?

V poslední době jsem si oblíbila obličejovou jógu. Snažím se její pomocí redukovat nosoretky a je to znát! Obličej je hned prokrvený, celkově má liftingový efekt - proto se vyplatí ji dělat ráno. Také mám ráda péči pomocí olejíčků, kdy do nosného oleje, což je třeba můj oblíbený arganový, přidám kapku esenciálního oleje z kadidla proti vráskám, protizánětlivého tea tree proti pupínkům nebo uklidňujícího levandulového. Dávejte však pozor, ne všechny esenciální oleje jsou na pleť vhodné.

Jak se, kromě face jógy, staráte o pleť po probuzení?

Ráno není čištění tak náročné, takže si vezmu k ruce jen pěnu a tonikum. Pak použiju sérum, které se hodí na den. Volím nějaké liftingové nebo s vitaminem C, to mám ráda, protože funguje proti pigmentovým skvrnám, které postupně zesvětluje. Pro viditelný efekt se ale musí používat pravidelně. Završím to denním krémem – mám ráda více výživný. Potřebuju, aby byla pleť hydratovaná, lépe mi pak k pleti přilne make-up.

Jaký make-up je váš oblíbený?

Tipy na ně mi dává maminka, která sleduje snad všechny beauty blogerky. Mám ráda MaxFactor s probiotiky. Je to spíš BB krém, není příliš krycí, ale hydratační a moc mi vyhovuje. Také mi dala tip na make-up Trend IT UP, který je také hydratační s kyselinou hyaluronovou, lehký, ale zároveň dobře drží. Občas míchám oba dohromady. Dřív jsem moc nepoužívala pudr, ale teď jsem si ho celkem oblíbila, protože je po něm pleť sametová. Používám klasický transparentní od Essence.

Foto: Archiv firmy

Jitčini beauty oblíbenci: 1: Make-up Hydro Stay Silky Serum Trend IT UP, 159 Kč (30 ml), prodává dm drogerie. 2: Hydratační krémový make-up s SPF 20 MaxFactor, 213 Kč (30 ml), prodává Notino. 3: Omlazující Super Anti-age sérum Anna Brandejs, 1 890 Kč (30 ml)Foto: Archiv firmy

Líčení je vaše parketa, máte tip, jak zařídit, aby stíny vydržely co nejdéle?

Je to zvláštní, ale nikdy jsem pod oční stíny nepoužila podkladovou bázi, která by právě tohle měla zajišťovat. Co mám ale vyzkoušené, je fixační sprej. Super trik je nanést ho před líčením i po něm. Může to být zároveň primer i fixátor, někdy dávám klidně i dvě vrstvy. Jen je důležité ho nechat zaschnout, než budete nanášet líčidla.

Jaké je vaše oblíbené beauty motto, kterým se řídíte?

Když se cítíme dobře uvnitř, je to vidět i navenek. Pečující a dekorativní kosmetika je pak taková tečka navíc. Když samy se sebou nebudeme spokojené, líčila to neschovají. Je to práce na sobě samých, nikoliv na zevnějšku, ale na našem mentálním zdraví.

Načítám