Hlavní obsah

Ze šatníku Anety Vignerové: Černá barva, radši kalhoty než sukně a elegance místo výstředností

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Aktualizováno

Modelka Aneta Vignerová (34) dřív módu předváděla na přehlídkových molech. Nyní se posunula dál a vyzkoušela si i roli návrhářky. Navrhla si kolekci na míru, která může být ozdobou i vašich šatníků.

Článek

Pokud jste vysoké a líbí se vám styl modelky Anety Vignerové, můžete jásat. Nejenže vám ukážeme oblíbené módní kousky z jejího šatníku, ale představíme i kolekci oblečení, které sama navrhla. Oslovila ji totiž návrhářka Martina Pipková Loudová, zakladatelka módní značky Fashion M, a nabídla jí spolupráci. „Už dřív jsem o něčem podobném snila, ale nějak nebyl čas. Ale jednoho dne Martina přijela k nám domů a přesvědčila mě,“ popisuje modelka, jak se k navrhování kolekce dostala. Požádali jsme ji, aby nám pár kousků předvedla a také představila outfity, které ráda nosí.

Módní ikona

Aneta Vignerová začínala s modelingem ve 13 letech a ve 14 už se účastnila soutěže Elite Model Look. Od té doby se stala přehlídková mola její běžnou součástí života. Jako 21letá dokonce zvítězila na Miss ČR a reprezentovala naši zemi na Miss World 2009 v Johannesburgu. Modelingu se věnuje i teď na rodičovské s dvouletým synem, kterého má se scenáristou Petrem Kolečkem (37). Není divu, že se za tu dobu její šatník vytříbil a ustálil a ona se stala jednou z módních ikon v českém showbyznysu.

Foto: Jakub Jurdič

Pro Anetu Vignerovou je typická černá barva. V designovém tričku od Michaela Kovačika, minisukni Zara a saku z About You doplněném trendy mokasínami s hrubou podrážkou od Prady se cítí sváFoto: Jakub Jurdič

Vytříbený styl

Její styl je minimalistický, ale rafinovaný. „Černá je moje nejoblíbenější barva, dokáže podtrhnout ženské křivky, hodí se ke všemu, a navíc vypadá luxusně,“ vysvětluje Aneta. „Nemám ráda prvoplánovou módu, ale rozhodně mě zaujmou kousky, které mají šmrnc. Líbí se mi klasická elegance a ne příliš výstřední věci.“

Dlouhodobě spolupracuje s návrhářem slovenského původu žijícím v Praze Michaelem Kovačikem, chodí jeho přehlídky. „Drží si svůj styl, a přesto jsou jeho kolekce pokaždé jiné. Mám to podobně. Nosím věci, které se mi osvědčily, ale neznamená to, že neumím vybočit,“ říká modelka, která upřednostňuje kalhoty před sukní, ale má ráda i dlouhé šaty.

Foto: Jakub Jurdič

Černé propínací maxišaty s rozhalenkou doplněné rukávy z plisovaného šifonu z kolekce Anety Vignerové si můžete pořídit u značky Fashion M&M za 6019 Kč Foto: Jakub Jurdič

Kolekce na míru

Protože se v módě pohybuje dlouho, má jasnou představu, co její 180 cm vysoké postavě sluší a co potřebuje. Ne vždy ale prý na našem trhu narazí na potřebnou délku. Také proto se jí nabídka, že si bude moci nechat ušít svou vlastní kolekci z vybraných kvalitních materiálů, tolik líbila. Navrhla si overal, elegantní teplákovou soupravu, maxišaty, černou košili, široké kalhoty a kostým s vestičkou.

Foto: Jakub Jurdič

Vestičku a kalhoty navrhla na denní i večerní nošení. Oba kousky se budou skvěle kombinovat i se zbytkem oblečeníFoto: Jakub Jurdič

Běžné konfekce

Kromě českých návrhářů, které modelka podporuje, si bez problémů zajde na nákupy i do klasických obchodů nebo objednává on-line. K oblíbeným značkám patří například Zara, kde nedávno ulovila kalhotový kostým z imitace kůže v barvě slonovinové kosti, a online si ráda vybírá přes About You.

Foto: Jakub Jurdič

Kostým značky Zara z imitace kůže je jedním z posledních úlovků v Anetině šatníkuFoto: Jakub Jurdič

Za poskytnutí prostor k focení děkujeme INTRE restaurant & wine bar v Praze 8.

Svou vlastní kolekci navrhla i herečka Vlastina Svátková. Jak se vám líbí její styl?

Reklama

Související témata:

Načítám