Hlavní obsah

Jarní trendy manikúra? Volte pastelové tóny jako růžovou, žlutou nebo světle modrou

Foto: Ollinka, Shutterstock.com

Foto: Ollinka, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Červené a černé nehty vládly uplynulé sezoně v rámci stylu „mob wife“. Máte-li ale s příchodem jara chuť na něco úplně jiného, na scénu nepřekvapivě nastupují pastelové barvy!

Článek

Pastelové barvy a květy na jaro? Jak revoluční. Takhle by následující trendy shodila obávaná Miranda Priestly z filmu Ďábel nosí Pradu (2006). Na její obranu - ne všechny experimenty na nehtech vypadají vkusně. Naopak bledě modrá, světle růžová nebo malé kvítky vám udělají skvělou službu!

Jarní trendy nehty

„S prvními slunečnými dny jsou klientky otevřenější jasnějším barvám. Nejoblíbenějšími odstíny jsou nyní pastelová růžová, zelená, modrá a žlutá. Samozřejmě ale zůstává i trend jemných průsvitných odstínů růžové, s nimiž ruce vypadají upraveně a mladistvě. To nám diktuje modelka Hailey Bieber, která nehty v nahém odstínu preferuje,“ popisuje manikérka Irina Khamula z pražského salonu Nehty Nehty.

Foto: Archiv firem

Lak na nehty Essie, 249 Kč, odstín 374, prodává Douglas; Lak na nehty Oppi, 355 Kč, odstín Buttafly; Přírodní lak na nehty Green, 379 Kč, odstín Pink Paradise, prodává Beloved ShopFoto: Archiv firem

Jen modrá to může být

Inspiraci také můžete hledat na Pinterestu, kam vedou naše kroky, když dojdou nápady (nejen) v manikúře. Verdikt? Vítězí bledě modrá, jemné kvítky, perleť a také pastelová „francie“. Konkrétně bychom vypíchly odstín modré  – něžnou baby blue, nazývanou také borůvkové mléko (blueberry milk). Vypadá dobře jak na kratších, tak i delších nehtech, dobře si rozumí se stříbrným i zlatým zdobením, ale nejlépe uděláte, když necháte vyniknout jen pastelovou barvu! Navíc v outfitu skvěle doprovodí světlé denimové kousky.

  • Aby pastelové laky vypadaly dokonale, musíte si vyhrát s podkladem nehtu - tyhle odstíny totiž zvýrazní každou rýhu. Na nehty proto použijte podkladový lak (base coat), který si právě s nerovnostmi hravě poradí. Barevný lak naneste ve dvou vrstvách pro plné krytí. Lesk a výdrž pak nalakovaným nehtům dodejte pomocí top coatu neboli ochranného svrchního laku. (Pokud se chystáte k manikérce na gel lak nebo gelové nehty, o nic se starat nemusíte.)

Detaily květin a kočičí oko

Pastelky vás příliš nelákají? Odvažte se tedy alespoň k minimalistickému nailartu v podobě malých kopretinek nebo citronků. Vyniknou nejlépe na tělovém podkladu a můžete je zkombinovat i s nějakou barvou na jiném prstu.

Novějším trendem je pak technika cat-eye, kdy třpytky vytvoří na nehtech měňavý efekt. „Manikúra à la kočičí oko se tvoří pomocí magnetického efektu. V gelu jsou obsažené kovové částice, které se pomocí magnetu zmagnetizují a vytváří na nehtu jedinečné vzory a textury, které připomínají zornici kočičího oka,“ vysvětluje manikéra Ivanna Kabal z pražského salonu Oh My Posh. Takovou manikúru vynesla nedávno na červený koberec herečka Lindsay Lohan.

Inspirace na jarní manikúru

Prohlédněte si fotogalerii nehtových trendů a inspirace. Nechybí ani „kočičí oči“ zmiňované Lindsay Lohan.

Načítám