Hlavní obsah

Jediné líčení, které potřebujete na jaro: Rozjasněná pleť a korálová tvářenka

Foto: svetikd, Gettyimages.com

Foto: svetikd, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozjasněná lesklá pleť je trend, který trvá. Docílit jí ale není tak jednoduché - narozdíl od matného looku. Tady musíte dát důraz na péči o pleť a volbu toho správného make-upu. Jdeme na to!

Článek

Pokožka, která vypadá rozjasněná, je vždycky jen ta dobře hydratovaná. Proto začněte hydratačním sérem, které naneste na vyčištěný obličej. Pokud nepotřebujete extra hydrataci, použijte rovnou olejové sérum, ideálně s vitaminem C, který pleť barevně sjednotí a dodá buňkám energii. „Ideálním podkladem pod make-up, pokud chcete docílit rozjasněného looku, je olej,“ prozrazuje Jana Habrcetlová, vizážistka a školitelka kurzů ve studiu Líčírna.

Spousta z nás má zakódováno, že olejíček se používá především ve večerní péči, což platí, ale pokud nemáte pleť s velkým sklonem k maštění, rozhodně se jich nebojte ani ve dne. Dodržte však jednu zásadu - nanášejte je zásadně na vlhký obličej. Pokožku si tedy nejdřív navlhčete vodou, nebo ještě lépe hydratační mlhou či květinovou vodou.

Jemný dotek make-upu

Dalším krokem je make-up. Tekuté, hydratační varianty jsou ty, které v tomto případě zafungují. Mívají střední krytí a výsledek je velmi přirozený - což je naším cílem. Nanášejte ho prsty nebo štětcem, záleží na vaší preferenci. Dělejte ale slabší vrstvu a tam, kde máte nějaké nedokonalosti, make-up navrstvěte nebo použijte korektor.

K tomuto looku vám pomohou i BB a CC krémy, které jsou více hydratační a mají menší krycí schopnost. Také mnohdy stačí obličej poladit pouze korektorem a nechat o to víc zářit pokožku nadopovanou séry!

Foto: svetikd, Gettyimages.com

Pleť nechte zářit, lesk je žádoucí!Foto: svetikd, Gettyimages.com

Tvářenka v hlavní roli

Konturovat obličej, nebo nekonturovat? Pokud se jedná o denní rychlý make-up, s nanášením bronzeru se neobtěžujte. Tvářenka je však povinná! Tady se ale musíte rozmyslet: jste majitelkou pleti, která má tendenci se hodně mastit? Tvář můžete lehoulince přepudrovat, ale opravdu jemně, ať nezabijete rozjasněnost, kterou dodala séra i make-up.

Když použijete pudr, je lepší volit i pudrovou tvářenku a naopak - pokud zvolíte krémový make-up, zkombinujte ho s krémovou tvářenkou, kterou si můžete pořídit ve formě multilíčidla. Barvu nanášejte štětcem v tenké vrstvě - vždy můžete tvářenku dodat, ubrat moc ne.

Při výběru multilíčidla se nenechte odradit sytým odstínem - na pokožku nanášíte jen malé množství. Sáhněte proto klidně po výrazném, korálovém odstínu. Uvidíte, že na pleti bude vypadat skvostně a rozzáří bledou barvu pokožky po zimě.

  • Tip vizážistky: „U líčení obecně se soustřeďte vždy na to hlavní, co leží v pomyslném obráceném trojúhelníku (základ je přes čelo a vrchol tvoří brada). Není potřeba dělat plné krytí make-upu na tvářích, lidé, se kterými mluvíte, se zaměřují na střed obličeje. Není třeba nanášet tvářenku až k uším. Z druhé strany ji aplikujte do úrovně panenek očí - tak dva prsty od nosu,“ vysvětluje Jana Habrcetlová.

Líčení očí: tón v tónu

Oči už nejsou nic složitého - dolaďte je do barvy s tvářemi. „Použijte multilíčidlo nebo pudrovou tvářenkou i na oči. Krásně vypadá, když barvu nanesete pouze do záhybu oka,“ radí vizážistka. Nanášejte ji prsty a do ztracena ji rozpracujte štětečkem.

Oko můžete ještě orámovat jemně hnědou tužkou, kterou rozmažte štětečkem. Celek doladí na závěr řasenka, ideálně v tlumenějším hnědém odstínu, a upravené obočí pomocí barevného nebo čirého gelu.

  • Jak může takový make-up vypadat? Podívejte se na video. Použila jsem dvě pečující séra, lehký make-up, slabou vrstvu pudru, pudrovou tvářenku a na oči a rty nanesla krémové multilíčidlo. Linii řas jsem zvýraznila lehce hnědou tužkou, podtrhla to řasenkou a obočí pročesala tónovaným gelem, podívejte se na výsledek.

Nezbytná výbava pro rozjasněný look

Načítám