Hlavní obsah

Nejhorší beauty trendy roku: Odstranění tuku z tváří nebo neexistující obočí

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejhorší outfity už jsme vám v jednom článku představili. Nemůžeme si však nechat ujít ani žebříček těch nejhorších beauty trendů, které by raději měly pomalu, ale jistě upadnout v zapomnění.

Článek

Konec roku si říká o bilanci, ať už jde o módní, nebo beauty trendy. Co se módního diktátu týče, platí větší volnost a motto „ať si každý nosí, co chce a jak chce“. Pokud čtete tento článek, je jasné, že výčet těch nejhorších trendů, které by už mohly nadobro odejít, vás zajímá stejně jako nás. Třeba takové odbarvené nebo tenké obočí se pořád ještě probojovává mezi mainstream.

Beauty trendy, které za to stály

Nejdříve začneme připomínkou toho hezkého ze světa krásy. Letošním trendem bylo víc než kdy dřív dávat důraz na zdraví pleti, což je tendence, kterou kvitujeme. Pokud se budeme bavit o líčení, nejvýraznějším letním trendem byla estetika strawberry girl - svěží tvářenka a plné, lesklé rty tónované do červena.

Po Barbie mánii, když v červenci vstoupil do kin film s Margot Robbie, bylo v kurzu velmi ženské, nevinné, ale zároveň koketní líčení (#coquette aesthetics) a trend á la balerína zvaný #balletcore. Tyhle tendence bychom klidně ponechali a vzali si z nich od každého něco. Ovšem život bez mulletu bychom si klidně představit dokázali.

Foto: Michael Loccisano, Frazer Harrison , Gettyimages.com

Něžný a šťavnatý make-up ve stylu balletcore můžete vidět u zpěvačky Sabriny Carpenter (vlevo) nebo modelky Hailey BieberFoto: Michael Loccisano, Frazer Harrison , Gettyimages.com

Beauty trendy, které můžou zmizet

Mullet/shag

Mullet v pravém slova smyslu, tedy přední vlasové partie kratší a ty zadní delší, to je trend, který se drží zuby nehty. Sluší ale podle nás pouze modelkám, a to ještě jen na reklamních fotkách. Jeho nositelnější variantou je wolf cut, který nemá takové rozdíly mezi jednotlivými partiemi, nebo pak butterfly cut, ten je velmi líbivý.

Foto: Taylor Hill, Gettyimages.com

Modelka Julia Fox vyznává extravagantní styl a nebojí se experimentovat a poutat na sebe pozornost - tohle je ale pouze parukaFoto: Taylor Hill, Gettyimages.com

Přehnaná konturka

Přetahování rtů je dovoleno, kombinování jiného odstínu konturky a rtěnky pro závan retra také, ale nesmí to být až tak očividné. Italská influencerka a podnikatelka Chiara Ferragni to s módou i líčením většinou umí, ale tady šlápla trochu vedle. Takto vykreslené rty působí kýčovitě a lacině. Pokud je vaším cílem mít plnější rty, přetahujte jen lehce a tělovou konturkou.

Propadlé tváře

Asi jeden z nejhorších trendů současné doby je honba za vyumělkovaností, což je podpořeno sociálními sítěmi, kde chce každý být nejlepší verzí sebe sama. I za cenu toho, že půjdete pod nůž a necháte si třeba z tváří odstranit tzv. bukální tuk. Díky tomu získáte výraznější lícní kosti a propadlé tváře a tato procedura se mezi celebritami velmi rozmohla. Avšak její podstoupení přizná jen málokterá (jednou z nich je třeba modelka Chrissy Teigen). Odstranění bukálního tuku se může ale v budoucnu vymstít - tváře budou propadlé až příliš.

Věříme, že ke štíhlejšímu obličeji vedou i snadnější cesty: Zkuste masáže kamene gua sha pro vyrýsovanou tvář

Foto: Dave Benett - GettyImages.com, Profimedia.cz

Zleva: Bella Hadid to nepotvrdila, ale její tváře jsou propadlejší, než bývaly. Zato modelka Chrissy Teigen se zeštíhlením tváří netajíFoto: Dave Benett - GettyImages.com, Profimedia.cz

Téměř neexistující obočí

Je jasné, že po letech, kdy vládlo husté a divoké obočí, musel přijít trend, který kartu obrátí. Obočí se houfně odbarvuje, nebo dokonce vyholuje a nahrazuje ho tenká čárka. Proč opakovat ty samé chyby jako na začátku tisíciletí, když jsme si ověřili, že tenká čárka prostě nikdy dobře nevypadá? Mnohem lepším nápadem je nechat se vést přirozeným tvarem obočí a zvolit zlatou střední cestu.

Foto: Marco Mantovani - GettyImages.com, Profimedia.cz

Modelka Julia Fox (vlevo) opět na paškálu, ale koleduje si o to, když si odbarvuje obočí. Zpěvačka Noah Cyrus (sestra Miley) se rozhodla obočí oholit a kreslí si jen tenkou linku, nedá se říct, že by obličeji lichotilaFoto: Marco Mantovani - GettyImages.com, Profimedia.cz

Související témata:

Načítám