Hlavní obsah

Beauty trendy na jaro 2024? Lesklá pleť, meruňkové tváře a žádná řasenka ani stíny - omlazuje to!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vybíráme beauty trendy na nadcházející jarní sezonu, které byste měly mít ve svém hledáčku. Můžete být buď výrazně nalíčená, tajemná femme fatale, nebo svěží a zdánlivě zcela přirozená holka od vedle. Výběr je na vás, ale v líčení převládá jednoduchost a nahý styl.

Článek

Tohle jsou beauty trendy, které si uložte na svoji nástěnku inspirace na následující sezonu! Hailey Bieber velí odhodit řasenku a vypadat co nejpřirozeněji, včetně toho, že necháte vyniknout pihy. O něco méně se nosí, ale přesto stále přetrvává i styl výrazného líčení devadesátých let. Počítat byste také měly s barvou roku, což je meruňková. Jak si poradit se současnými trendy v líčení podle make-up artistek?

Nahé řasy jako trend

Vynechte řasenku a budete IN. Jak prosté. Mohlo by se zdát, že líčení pak bude raz dva hotové, ale to je omyl. „Takzvané nahé líčení je mnohdy časově náročnější než to větší a viditelnější. Je potřeba si hodně pohrát s nanášením lehkého make-upu a ten perfektně rozpracovat, a také precizně upravit obočí a oči nechat téměř jen tak. Tento čistý styl je trendem už pár let a pro rok 2024 tomu nebude jinak,“ říká na úvod make-up artistka Nikol Kordule.

Ubrat na líčení očí má překvapivě omlazující efekt. Abyste se v tom ale cítily dobře, a ne jako „nahé“, je potřeba dodržet pár pravidel. „Protože necháte řasy nezvýrazněné, je potřeba přidat někde jinde,“ radí make-up artistka Soňa Šajdáková. „Oční okolí projasněte pomocí rozjasňovače nebo světlého stínu. Každopádně víčko by se mělo lesknout. Péči věnujte pleti, která musí také jen zářit, a přednost dejte krémových produktům s lesklým finišem. Obočí pročešte a lehce dokreslete tužkou, pokud je potřeba.“ Celkový dojem by měl být svěží, takže pokud je máte, nechte vyniknout pihy. Nemáte? Zkuste je jemně nakreslit tužkou na obočí.

Řasy nechte být, jen je můžete natočit kleštičkami nebo projet jednou vrstvou hnědé řasenky, která vypadá opravdu nenápadně. Ke krásnějším řasám vám také může pomoct lash lifting. Jde o trvalou, která řasy natočí.

  • „Absence řasenky ale nelichotí každému oku. Majitelky malých a zapadlých očí mohou sáhnout například po barevné řasence, která se také vrací do módy. Hnědá oku vždy lichotí a modrá bude nepřehlédnutelná,“ radí Nikol Kordule.
Foto: Profimedia.cz

Hailey Bieber je vyznavatelkou dewy make-upu, který se vyznačuje především šťavnatou a lesklou pletí. A všimněte si i modelčiných pih, které nechává vyniknoutFoto: Profimedia.cz

Líčení v barvě roku

Barva roku 2024 je peach fuzz, tedy světle meruňková. Pro líčení je to dobrá zpráva, díky ní totiž vykouzlíte svěží a mladistvý look. Stačí k tomu multilíčidlo nebo tvářenka ve světle oranžovém odstínu. Slaďte líčení na celém obličeji, jako to měla třeba nedávno herečka Margot Robbie. Na obličej použila její make-up artistka kombinaci růžové a korálové, kterou nanesla na rty, tváře i oční víčka.

Foto: Frazer Harrison - GettyImages.com, Profimedia.cz

Margot Robbie tohle svěží a přirozené líčení nosí běžně na večerní události. Hodí se skvěle i na denFoto: Frazer Harrison - GettyImages.com, Profimedia.cz

Řasy musí být v tomto případě přece jen trochu zvýrazněné, jinak by oranžová/růžová nepůsobila na očních víčkách hezky. Ale nejedná se o žádné velké vrstvy řasenky. Důraz je spíš na délku a oddělení řas než objem. Důležitá je v tomto looku péče o pleť, kterou není radno přeskakovat. Pleť musí být hydratovaná a tak i navenek vypadat, tudíž matující make-upy a velké vrstvy pudru určitě vynechejte.

Estetika 90. let

Je vám bližší okázalejší líčení typické pro devadesátky? Vytáhněte hnědé rtěnky, studené odstíny šedých stínů, tužky na oči a objemové spreje do vlasů! Současně bude totiž vládnout i tato estetika. Představte si modelky Cindy Crawford nebo Naomi Campbell. Jaký detail si z jejich líčení odnést? Především vykreslené rty. „Stále pokračuje trend vykonturovaných rtů, kdy použijete tužku o trochu tmavší než rtěnka ve středu rtů,“ říká Soňa Šajdáková. Ideálně volte tmavší hnědou konturku a nude odstín rtěnky. Výsledkem jsou ombré rty, ale rozpracujte pořádně přechod, aby to nepůsobilo až moc retro.

Foto: Rose Hartman, Gettyimages.com

Cindy Crawford a Naomi Campbell v roce 1992Foto: Rose Hartman, Gettyimages.com

Načítám