Hlavní obsah

Večírková sezona jde do finále. Jak se nalíčit na silvestra? Vsaďte na barvy!

Foto: Yulia Petrova, Gettyimages.com

Foto: Yulia Petrova, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chystáte se na silvestrovský večírek? Co pro jednou místo černé tužky sáhnout po nějaké barevnější? Vytáhne barvu duhovky a není tak tvrdá. Vyzkoušejte barevnou kombinaci, které se začalo přezdívat martini make-up!

Článek

Na inspiraci na vánoční líčení jsme využily elegantního spojení třpytu na očích a červené rtěnky. Na silvestrovský večer se zase hodí výbuch barev. Proto se nebojte sáhnout po duhových tužkách, které máte doma (ideálně po zelené), a pusťte se do kombinace, která vaše oči maximálně rozzáří!

Martini make-up

Neustále pro vás mapujeme současné beauty trendy. Jeden nás zaujal o trochu víc a schovávali jsme si ho právě pro tuto příležitost. Jmenuje se martini make-up a kombinuje zlatovo-stříbrný třpyt a zelenou barvu (jako olivy v martini koktejlu).

Jak docílit looku, který na sobě měla modelka Hailey Bieber? Klíčová je tmavě zelená nebo tyrkysová tužka nebo stíny, kterými orámujete oko. Zelená bude lichotit zeleným a hnědým očím, ta víc do tyrkysova padne modroočkám.

Nejdřív oko sjednoťte pomocí korektoru nebo tělové báze pod stíny. Na víčko naneste hodně světlý odstín, aby bylo sjednocené. Pak si vezměte k ruce tužku nebo stíny a úzký štěteček, namalujte horní i spodní linku a lehce rozmažte do ztracena. Ještě lépe bude vypadat, když ji protáhnete do kočičího tvaru. Do vnitřní linky můžete nanést i černou nebo hnědou tužku - bude to působit přirozenějším dojmem a zelená nebude tolik křičet. Potom se vraťte zase ke světlému pudrovému stínu, ten můžete nanést na pohyblivé víčko, ale dávejte pozor, abyste si příliš nezakryly linku (případně ji pak ještě zvýrazněte).

Přidejte matnou rtěnku

K zelené pak vyberte perleťový zlatý nebo stříbrný stín - rozhodněte se podle toho, jaký kov vám víc lichotí. Lesk naberte prstem a naťupejte ho doprostřed pohyblivého víčka. Řasenku nemusíme připomínat - právě černé řasy trochu utlumí zelenou a celek bude působit v podstatě přirozeně. Zbytek make-upu ponechte v tónech hnědé a béžové, tváře vystínujte matným bronzerem a na rty použijte nude rtěnku, ideálně matnou, hezky vyváží třpyt na očích!

Další inspirace: kouřové stíny

Neholdujete barevným linkám? Co zkusit aspoň metalické kouřovky s nádechem do tmavěmodré? Ta není tak výrazná, ale také líčení pěkně ozvláštní. Potřebujete k tomu černou tužku a metalické šedomodré stíny. Rychlý návod a inspiraci podle Jennifer Lopez najdete ve videu:

Kouřovky podle JLo

Načítám