Hlavní obsah

Nejlepší řasenka nemusí stát majlant. Máme pro vás 7 nej tipů a nejlevnější je z drogerky za stovku

Foto: Alena Sadreeva, Shutterstock.com

Foto: Alena Sadreeva, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hledání nejlepší řasenky končí právě teď. Přečtěte si moje zkušenosti se sedmi skvělými produkty, které dokážou udělat s řasami zázraky. Možná je už znáte, ale možná se necháte inspirovat. Které řasenky stojí za vyzkoušení?

Článek

Jako beauty redaktorka se s vámi chci podělit o následující přehled nejlepších řasenek, které jsem až dosud vyzkoušela a jsem s nimi opravdu spokojená. Pro vaši informaci: řasy mám docela dlouhé, ale nejsou natočené ani příliš husté. A tohle je mých top 7 produktů, které mě nikdy nezklamaly. Jsou tu varianty jak pro ohromující objem, tak i pro příjemné přirozené líčení.

Maybelline

K této řasence se pořád a pořád vracím. Je perfektní. Má skvělý zahnutý kartáček, na jedné straně jsou štětiny kratší a na druhé delší. Její textura je skvělá a „tak akorát mokrá“: řasy pěkně pročeše, barva na nich ulpívá, jak je potřeba, a netvoří žmolky.

Výrobce slibuje prodloužení, objem a oddělení řas, řasenka také obsahuje pečující šípkový olej. Najdete ji i v extra černé nebo voděodolné variantě, já ale preferuji klasickou, která se snadno odličuje. Od této značky mám ráda ještě řasenku Sky High.

  • Chcete mít pěkně natočené řasy? Používejte kleštičky. Vyplatí se do nich investovat – dražší nástroje od osvědčených značek jsou lepší a budete si jisté, že si řasy nepolámete.
Foto: Archiv firmy

Maybelline Lash Sensational, 216 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Benefit

O této řasence jsem psala nedávno a rozhodně nesmí chybět. Je objemová, ale dokáže i extrémně prodloužit. Má poměrně dlouhý a úzký silikonový kartáček, kterým se řasy dobře pročesávají. A zároveň dokáže natočit i bez kleštiček.

Udělá opravdu wow efekt, pokud ale máte raději přirozenější look, pravděpodobně vám vyhovovat nebude. Ve složení je i panthenol, který o řasy pečuje, a seženete ji také ve voděodolné variantě.

Foto: Archiv firmy

Benefit BADgal Bang!, 820 Kč, prodává SephoraFoto: Archiv firmy

Rimmel

Pamatuji si, když jsem si koupila tuto řasenku, bez dlouhého přemýšlení a v nouzi. Chtěla jsem jen rychle něco levného – a jak jsem byla překvapená! Je prodlužující a zároveň objemová, takže přesně to, co vyhledávám. Kartáček je silikonový a má dvě strany. Jedna je plošší a druhá oblejší a tím pádem si můžete pročesávat řasy, jak je vám to pohodlné. Jeden z mých top drogerkových objevů vůbec! Je to už pár let a fakt, že se stále vyrábí, o něčem svědčí…

  • Jak na nejlépe nalíčené řasy? Řasenku přiložte ke kořínkům a začněte kartáčkem vibrovat cik cak a pomalu je pročesávejte šikmo nahoru směrem ke spánkům (pro kočičí pohled).
Foto: Archiv firmy

Rimmel Extra 3D Lash, 149 Kč, koupíte v drogeriíchFoto: Archiv firmy

Essence

Další objev z drogerkové a levnější kategorie. Tato značka cílí na mladší skupiny, ale mnohdy u ní najdete super dekorativní kosmetiku – včetně této řasenky. Nenechte se odradit pro někoho až kýčovitým obalem!

Nabízí pět variant a já jsem si oblíbila tu se zahnutým štětinkovým kartáčkem, kterým se řasy dobře pročesávají. Slibuje objem a definici a to také splňuje.

Foto: Archiv firmy

Essence Lash Princess sculpted volume, 100 Kč, koupíte v drogeriíchFoto: Archiv firmy

Catrice

Další postřeh: kromě zahnutého kartáčku je u mě vždy sázka na jistotu, když řasenka nabízí efekt umělých řas. Tento produkt má kartáček užší, silikonový a tvrdší a barvu jím pěkně rozetřete mezi všechny řasy, a i kdyby někde vznikl na chvíli žmolek, kartáček ho při dalším tahu „rozdrtí“.

  • Chcete opravdu výrazné řasy? Jako první krok naneste bílý primer, který řasy obalí a řasenka pak na nich lépe ulpí.
Foto: Archiv firmy

Catrice Glam & Doll False Lashes, 119 Kč, koupíte v drogeriíchFoto: Archiv firmy

Gosh

Tato řasenka nemá kartáček ani zahnutý, ani silikonový, přesto mě zaujala: umí totiž dodat extrémní objem! Také se s ní dobře pracuje, protože není šroubovací, ale stačí na víčko zatlačit a ono povolí. Pyšní se veganským certifikátem a je vhodná i pro citlivé oči.

Foto: Archiv firmy

Gosh Copenhagen Just Click It!, 329 Kč, prodává FAnn parfumerieFoto: Archiv firmy

L'Oréal

A na závěr ještě jedna čistě objemová řasenka. Kartáček je silikonový, rovný a středně velký. Ulpívá na něm vždy jen tolik barvy, kolik je potřeba, a proto netvoří žmolky. Sice dodává především objem, ale navíc i trochu prodlouží. Koupila jsem si ji několikrát za sebou: udělá řasy výraznější, ale zároveň zůstávají stále přirozené – žádné pavoučí nožičky.

Foto: Archiv firmy

L’Oréal Paris Volume Million Lashes, 285 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Načítám